Førsteholdet

Optakt med Bach Bak og Kaba: – Vi er klar

Lad op til aftenens topbrag i Brøndby med assistenttræner Kristian Bach Bak og topscorer Sory Kaba, som giver deres forventninger til kampen.

09/05/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Søndag byder på et vaskeægte topopgør i 3F Superliga, når nummer 1 og 2 tørner sammen på Brøndby Stadion.

Den kamp har FCM-lejren haft en god uge til at forberede sig på ovenpå sidste weekends flotte sejr over FC Nordsjælland.

– Vi kommer med et godt afsæt fra Nordsjælland-kampen, hvor vi havde et fremragende udtryk, spillede godt og scorede et par fine mål. Den har vi fået på afstand og bygget op mod Brøndby, fortæller Kristian Bach Bak.

FC Midtjylland har slået Brøndby tre gange i denne sæson. Inden det fjerde møde har forberedelserne bestået af en kombination af tidligere kampe mod Brøndby og de seneste kampe i ligaen.

– Vi kigger meget på os selv og skruer på småting fra kamp til kamp, så på den måde er denne kamp ikke så meget anderledes. Vi kigger selvfølgelig også på tidligere indbyrdes kampe, og hvad Brøndby plejer at gøre godt, men det største fokus er som altid på vores eget spil, siger Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Der er ingen tvivl om, at Brøndby er en klassemodstander, som er stærke på omstillinger med et par hurtige folk oppe foran, så vi skal være kloge med bolden og ikke tabe den dumme steder. Hvis vi samtidig får vores pres til at fungere, som vi har set på det seneste, tror jeg på, at vi kan dominere kampen.

FCM er ubesejrede mod Brøndby i de seneste syv indbyrdes kampe.

– Vi kan mærke fansenes støtte

Da spillerbussen i går rullede mod Sjælland, var mange midtjyske fans mødt op langs gaderne i Ikast for at sende truppen godt afsted.

Den festlige stemning og store opbakning har en stor betydning, fortæller Sory Kaba.

– Vi kan mærke fansenes støtte, og det betyder meget for os. Det var fedt at se dem i Ikast, og vi skal ud at vinde for dem. Vi er fuldt fokuserede og ved, at det er en rigtig vigtig kamp, hvor vi vil gøre alt for at få et godt resultat, understreger Sory Kaba.

Den guineanske angriber blev matchvinder, da FCM for godt en måned siden slog Brøndby med 1-0 i den første kamp i Mesterskabsspillet. Han er ikke i tvivl om, hvad der er på spil.

– Det er lidt ligesom en finale, når man møder nummer 2 i tabellen på det her tidspunkt i sæsonen, pointerer Kaba.

Med 13 mål indtil videre i sæsonen er Sory Kaba topscorer i den midtjyske trup. Frontløberen er klar til den sidste del af sæsonen.

– Jeg føler mig godt tilpas og kan forhåbentligt bidrage med et par mål her i de sidste par kampe. Men det vigtigste er ikke, hvem der scorer. Vores fokus ligger på at vinde mesterskabet, som har været vores mål hele sæsonen, og det kræver sejre her til sidst, påpeger Sory Kaba.

Det rette spændingsniveau

Selvom søndagens kamp har en kæmpe betydning, beretter assistenttræner Kristian Bach Bak om, at holdet også mentalt er klar til opgøret.

– Vi er i balance. Drengene er på samme måde, som de plejer. Vi ser det mest af alt som en fed kamp med tilskuere på en fed udebane, hvor det nok skal komme op og koge. Det glæder vi os bare til. Spændingsniveauet er i hvert fald godt, og vi er klar til at køre på, lyder det fra Kristian Bach Bak, som afslutter:

– Uanset om vi vinder eller taber, er der stadig tre vigtige kampe tilbage, men det er klart, at det vil gøre det nemmere med tre point. Det kan alle jo se. Så selvfølgelig tager vi til Brøndby for at vinde.

Statistik og skæve vinkler: BIF – FCM

FC Midtjylland er før kampen mod Brøndby fire point foran netop de blågule i tabellen. Dermed kan der tages et stort skridt mod mesterskabet ved at hente tre point på den københavnske vestegn.

Følg kampen

Brøndby IF – FC Midtjylland fløjtes i gang i aften kl. 18.00 på Brøndby Stadion. Der er ikke adgang for udefans. Til gengæld kan opgøret ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk er en god måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play