Førsteholdet

Optakt med kaptajnen: – Vi skal stresse AaB

Erik Sviatchenko gør status efter de første fire kampe i foråret og ser frem mod aftenens kamp i Aalborg, hvor der skal hentes tre point.

19/02/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Februar måned har udover vintervejr og svære baneforhold budt på et kompakt program, hvor FC Midtjylland har hentet seks point ud af ni mulige i ligaen samt vundet 2-1 over OB i pokalen.

Anfører Erik Sviatchenko beretter om en god stemning i truppen efter de fire første opgaver i 2021.

– Stemningen i truppen er først og fremmest god. Som altid er vi ærgerrige og ivrige for at blive bedre. Vi er okay tilfredse med fundamentet, men føler også, at vi kan lægge på og blive endnu bedre, pointerer Erik Sviatchenko og uddyber:

– Vi er i en rigtig god forfatning, men samtidig bevidste om, at vi kan spille endnu bedre og være endnu mere dominerende. Det er bare vigtigt, når ligaen er så tæt, og der er så mange konkurrenter omkring os. Så skal vi have mange point.

FCM ligger forud for 17. runde på 2. pladsen i 3F Superligaen – ét point efter Brøndby. De seneste to kampe har resulteret i to smalle sejre, men det giver ikke grund til bekymring.

– For mig betyder det ikke særligt meget, hvor store sejrene er. Tre point er tre point. Om vi vinder 1-0 eller 3-0 er ikke så afgørende, men vi vil gerne dominere i spillet og samtidig holde modstanderen fra chancer, forklarer FCM-anføreren.

Presspillet bliver nøglen

De første fire kampe faldt indenfor bare 11 dage. Op til kampen mod AaB har der været fire dage med tid til restitution og forberedelse.

– Restitutionsmæssigt har det været en fordel, at man lige har fået en ekstra dag eller to til at komme til hægterne. Og så har vi haft lidt mere tid til at forfine de taktiske elementer både på træningsbanen og i videolokalet, fortæller Sviatchenko.

Årets tre første opgør i ligaen har været mod lavtstående modstandere, men AaB-kampen kan give et andet kampbillede.

– Vi har mødt tre mandskaber, som har stået kompakt defensivt. Nu skal vi møde AaB, som er glade for at spille langs jorden, og som gerne vil have bolden, så det kan være, at det bliver en mere åben kamp, forudser kaptajnen og uddyber:

– Derfor skal vi have vores udtryk og høje intensitet i presspillet til at slå igennem, så vi kan komme op og stresse dem og erobre bolden højt. Og så skal vi have mere fart i spillet, så vi kan true dem, når vi er på bolden.

Sidst de to hold tørnede sammen blev det til 0-0 på MCH Arena på en kold novemberdag, men siden 2014 har FC Midtjylland blot tabt en enkelt gang til AaB på udebane, og ambitionen for aftenens kamp er da også soleklar.

– Vi skal selvfølgelig have en sejr. Sådan går vi ind til alle kampe, afslutter Erik Sviatchenko.

Følg kampen

Der er kampstart i aften kl. 19.00 på Aalborg Portland Park. Opgøret kan ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere i aktion på banen, så det er en god ‘second screen’ under kampen. Statistikkerne bliver opdateret live under kampen.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play