Førsteholdet

Optakt med Silberbauer: Young Boys gæster MCH Arena

Vi varmer op til Champions League-kampen mod Young Boys med Michael Silberbauer. Akademitræneren har både spillet i Young Boys og været assistent for deres cheftræner.

14/09/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Onsdag aften er der lagt i kakkelovnen til en stor aften på MCH Arena. 3. runde af Champions League-kvalifikationen står for skud, og en sejr vil sikre kvalifikation til minimum Europa Leagues gruppespil.

De schweiziske mestre fra BSC Young Boys er modstanderen i kvalifikationsopgøret, hvor avancementet afgøres over en enkelt kamp.

Bern-klubben har i de seneste fire sæsoner været med i et europæisk gruppespil og var for to år siden i Champions League.

Revanche fra 2012

Michael Silberbauer var på banen sidst, at FCM mødte Young Boys. Det var tilbage i 2012, da de to hold stødte sammen i Europa League-kvalifikationen. Her snuppede danskeren og Young Boys billetten til gruppespillet med en sammenlagt sejr på 3-2.

Otte år senere er der omsider mulighed for midtjysk revanche, når schweizerne kommer på besøg på MCH Arena. I mellemtiden har Michael Silberbauers trænerkarriere blandt andet inkluderet en periode som assistenttræner for Gerardo Seoane i FC Luzern – en anden schweizisk klub.

– Som jeg ser det, er de et hold, der hellere vil komme til afslutning end at holde fast i bolden. Dog er de også gode til at besidde bolden, så de er meget fleksible i deres angrebsspil. Det har de haft stor succes med de sidste par år, især på hjemmebane, lyder vurderingen fra Michael Silberbauer om Gerardo Seoanes spillestil i Young Boys.

Young Boys på den schweiziske trone

Indtil 2017 vandt FC Basel otte mesterskaber i streg i Schweiz. Magtbalancen i alpelandet er dog ændret, hvor Young Boys har taget titlen i de seneste tre sæsonener.

– Gerardo Seoane tog over fra Adi Hütter, og han har ført et stærkt fundament videre. På mange måder var Adi Hütter manden, der tog Young Boys et skridt op, men Gerardo Seoane har også bevist sit værd i klubben. Det er tydeligt, når man kigger på deres resultater, fortæller Michael Silberbauer, der nu er akademitræner i FC Midtjylland.

De schweiziske mestres største profil er angriberen Jean-Pierre Nsame. Den camouranske landsholdsspiller noterede sig for hele 32 mål i 32 ligakampe i sidste sæson.

Young Boys indledte ligesom FCM den europæiske kampagne i 2. runde af Champions League-kvalifikationen. Her slog de færøske KI Klaksvik.

Sejr betyder gruppespil

Vinderen af onsdagens opgør sikrer sig at spille europæiske kampe hele efteråret. Et avancement betyder nemlig, at Slavia Prag venter i playoff-runden af Champions League-kvalifikationen. Her spilles der både ude og hjemme, hvor vinderen går i gruppespillet i Champions League, mens taberen ryger i Europa Leagues ditto.

Taberen af FCM – Young Boys ryger over i kvalifikationen til Europa League, hvor man bliver seedet til playoff-runden. Det er den sidste runde før gruppespillet, og her spilles der blot over én kamp.

Følg kampen

Kampe i UEFA-regi spilles bag lukkede døre, så der er desværre ingen tilskuere på MCH Arena til kampen. Til gengæld kan du se CL-opgøret live på TV3+ og Viaplay med kampstart onsdag kl. 20.30. Du kan ligeledes følge med på FC Midtjyllands Twitter.