Førsteholdet

Optakt med Thomasberg: Vi skal ud at bevise os

Thomas Thomasberg sætter ord på fire forskellige ting forud for 2. påskedags dyst mod Lyngby, hvor den nyudnævnte FC Midtjylland-cheftræner for første gang i 14 år træder ind på MCH Arena som en del af hjemmeholdet.

07/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Mandag gælder det Lyngby, som gæster MCH Arena kl. 14.00. Her skal FC Midtjylland fortsætte de fine takter fra Odense samt midtugens træningskamp mod FC Fredericia, der begge endte ud med sejre.

Forud for opgøret sætter Thomas Thomasberg ord på træningsugen, Lyngby som modstander, hjemmebanestatistikken og fansenes store betydning.

Træningsugen

– Træningsugen blev afgjort lettere og med endnu flere smil på læben, efter vi vandt i Odense. Vi har fået boostet vores tro på tingene, efter vi vandt en vigtig fodboldkamp efter en periode, hvor spillerne kom dryssende ind i løbet af ugen på grund af landsholdspausen.

– Vi har endnu ikke øvet alle de ting, vi gerne vil. Men vi er da kommet et stykke længere i processen, og samtidig har vi vundet to kampe i samme periode, så det har været positivt. Spillerne er optimistiske og arbejder godt. Jeg har en følelse af, at alle ønsker at være en del af det her hold.

Komfortabel testsejr over Fredericia: Det var positivt

Mandagens gæster

– Der er mange hold, som har måtte kæmpe hårdt for tingene mod Lyngby. Af en eller anden grund – især i starten af sæsonen – har de ikke været dygtige og stærke nok i felterne, men nu har de kun tabt en af de sidste syv kampe, hvilket tegner et billede af et hold, som har lært, hvordan man skal spille i Superligaen. Det bliver en kamp, hvor vi skal kæmpe hårdt for sejren.

– Jeg tror på, at hvis vi kan få sat vores ting godt sammen, vil vi kreere nok chancer til at lave mål og vinde kampen. Lyngby tog sejren sidst, de var her, så mon ikke de tror på sig selv. De kæmper for overlevelse og har fået et realistisk håb. Jeg anerkender, det er en kamp, vi skal vinde, men vi skal ud at bevise os og kæmpe for det, så vi når dertil.

Tilbage på MCH Arena

– Det er noget, jeg glæder mig til. Som modstandertræner har jeg haft forfærdelige oplevelser her. Det har ikke været godt, og hjemmeholdet har vundet nærmest hver eneste gang. Fra min egen tid på MCH Arena har jeg haft mange supergode oplevelser, så det bliver rart at komme tilbage.

– Midtjylland har altid været et stærkt hjemmehold, og der har vi måske en lille udfordring lige nu. Vi må ikke være bange for at spille på hjemmebane, fordi alle statistikker viser, der er større chance for at vinde hjemme end ude. Det er det, vi skal have skabt igen.

– Jeg glæder mig til at være tilbage igen og håber også, det kan blive starten på en masse hjemmesejre startende fra mandag.

Fansenes betydning

– Når kampene står på vippen, kan det være fansene, som skubber en ekstra intensitet og tro på tingene ind i spillerne. I Odense fik jeg fra start følelsen af, at vores fans var klar til at hjælpe og skubbe os det sidste stykke. Det håber jeg også, vi kommer til at opleve på hjemmebane. Spillerne har brug for det, og det har vi også ude på bænken.

– Jeg har gennem årene kunne konstatere, at der er blevet fyldt rigtig godt op på MCH Arena. Det håber jeg vil fortsætte, selvom vi ikke er endt i det slutspil, vi ønsker at være. Jeg glæder mig hvert fald til at hilse på fansene på mandag.

Køb billet til FCM v Lyngby