Kampprogram

Optakt: Ove P’s bud på mandagens kamp

FCM's 'udenrigsminister' er på grund af Corona-restriktioner blevet 'indenrigsminister', og han giver her sit bud på FC Nordsjælland-kampen.

21/12/20
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Artiklen er en del af kampprogrammet forud for FC Midtjylland – FC Nordsjælland i aften.

Kampprogram: FCM – FCN

FC Midtjyllands assisterende sportschef og tidligere Superligatræner Ove Pedersen har i dag helt andre opgaver end tiden, hvor han stod i træningstøjet og på karakteristisk vis dirigerede fra sidelinjen.

– Jeg kigger på spillere rundt i verden og network’er. Jeg kan bedst lide at tale med folk face to face. Det er desværre lidt svært for tiden, så det bliver på den gamle måde, siger Ove P. og peger på sin varme telefon, der sjældent får ro.

– Så lige nu ser jeg f.eks. alle Fredericias kampe, hvor vi har fem spillere udlejet. I det hele taget følger jeg alle vores udlejede spillere rundt i de danske klubber. Og så kigger jeg på nye destinationer til spillere, der skal lejes ud, forklarer han.

FCN-styrker

Udover almindelig scouting har Ove P. naturligvis også et bud på mandagens modstander fra FC Nordsjælland. Et hold som han mener, har ændret lidt på spillestilen siden Kasper Hjulmand-tiden.

– De er blevet mere direkte og målsøgende, og ikke mindst er de blevet gode på den sidste 1/3 af banen. Der skiller de sig ud fra de fleste andre hold i Superligaen, for der kan de skabe noget, lyder advarslen til FCM-spillerne.

Et andet område FC Nordsjælland ifølge Ove P. udskiller sig fra de fleste andre i Superligaen er måden, de uddanner deres talentmasse på.

– Jeg kalder det ofte en fabrik, men det er ment positivt. De skaber spillere, der er integreret i et system, og det er de gode til. De kan derfor altid sætte nye ind, og du hører aldrig FC Nordsjælland pive over skader. De har bare nogle nye at sætte ind, siger Ove P.

Problemer på græs

Et nærmere kig på FC Nordsjællands sæson fortæller også om et hold, der klarer sig markant bedre hjemme i Farum end på fremmed græs. Kun 3 af 16 point er hentet på udebane.

– De har åbenbart problemer på græs, konstaterer Ove P. med henvisning til, at hjemmekampene i Farum spilles på kunstgræs.

FC Midtjylland har revanche til gode efter 4-1-nederlaget på udebane. Det tror Ove P. også, at FCM får.

– I Nordsjælland kunne vi ikke klare en stor udskiftning. Stærkeste opstilling vil bære os igennem, siger Ove P, som også har et par bud på, hvor FCM er stærkere end mandagens modstander.

– Blandt andet på standarder (frispark og hjørnespark). I de dueller kan vi slå til. Der er vi stærkere, fastslår Ove Pedersen.