Akademiet

Optakt: Spændende forår i vente for U17

Cheftræner Allan K. Jepsen giver et indblik i den lange opstart samt hans tanker forud for årets første kamp mod Brøndby IF.

17/02/23
Kasper Petersen
Foto: FC Midtjylland

Efter en lang vinterpause er der endelig udsigt til fodbold på EDC Arena igen.

I mellem de 82 dage fra U17 mandskabets sidste kamp i den hjemlige liga mod FCK, og til weekendens kamp mod Brøndby IF, har de unge ulve bl.a. deltaget i De Nordiske Mesterskaber i Sverige, hvor det blev til en flot 3. plads. Derefter ventede der en velfortjent juleferie, inden forberedelserne begyndte i form af tre træningskampe samt masser af træningspas for at stå skarpest muligt forud for et vigtigt forår.

– Vi har fået trænet en del. Vi har fokuseret meget på det fysiske, og grundet den lange pause har vi også haft god tid til at fokusere individuelt på den enkelte spiller – både på og udenfor banen. Opstarten har dog ikke været så optimal som ønsket grundet nogle udefrakommende faktorer, da vi desværre har været ramt af en del sygdom og faktisk også en del skader, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen.

Men når en dør lukkes, åbnes en ny. Med uheldigt fravær af en række spillere, har dette nemlig banet vejen for andre i truppen til at erobre en plads, fortæller cheftræneren videre.

– Det har selvfølgelig ikke været optimalt, og der har også været en landsholdssamling, som har påvirket forberedelserne. Det betyder så at andre har fået muligheden, men også at nogle har fået flere minutter end først tiltænkt. Så der er aldrig noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet, konkluderer Allan K. Jepsen.

Ambitioner om at kravle opad i tabellen

FC Midtjylland overvintrede på en 6. plads. De unge ulve viste dog igennem efteråret et imponerende højt topniveau – bl.a. med en 10-0 sejr over AC Horsens på hjemmebane. Ambitionen til foråret er klart: Holdet skal kravle mod toppen af U17 Ligaen.

– Vi er godt klar over, at vi er et stykke efter toppen både pointmæssigt, men nok også i form af stabilitet. Så ambitionen er uændret, men det er klart, udgangspunktet er udfordrende, når der bliver færre og færre kampe at gøre godt med. Men vores mentalitet er at gå ind og vinde hvert enkelt kamp på den måde, vi gerne vil spille fodbold på, samtidig med vi klæder de unge mennesker på til at kunne tage steppet op til U19, forklarer cheftræneren.

Personligt tilbageblik på første halvår

I sommer overtog Allan K. Jepsen tøjlerne som cheftræner for FC Midtjyllands U17-hold. Den tidligere 3F Superliga-back kigger tilbage på et hektisk efterår med tilfredshed og et godt helhedsindtryk af klubben.

– Jeg synes, det har været et godt halvår. Når man kommer til et nyt sted, skal man naturligvis først lige lære de nye mekanismer og den kultur, der nu engang er. Men her vil jeg gerne rose menneskerne i klubben, som har været sindssygt gode til at få mig integreret som træner, hvilket har gjort, at jeg har følt mig velkommen fra dag et. Fra et mere fodboldfagligt synspunkt, synes jeg, at den måde, vi går til tingene på, er sindssygt tiltalende, så det føles klart som det rigtige match, fortæller U17-cheftræneren.

2023 indledes mod Brøndby IF

Årets første kamp er på hjemmebane mod Brøndby IF, som huserer på en øjeblikkelig 4. plads. De blå-gule fra Vestegnen havde et solidt efterår, hvor de kun tabte en enkelt kamp. Med en kamp i hånden på de øvrige medaljekandidater har klubben fra den københavnske forstad, ligesom FCM, ambitioner om at kravle længere op i tabellen.

En fed kamp at starte ud med, fortæller en spændt cheftræner:

– Jeg glæder mig sindssygt meget, og synes bare, det er mega fedt at skulle møde et så godt hold i forårspremieren. En fed udfordring for os mod et godt hold med talentfulde spillere, så vi får helt sikkert en masse svar på, hvor vi står henne, afslutter Allan K. Jepsen med.

Kan du ikke vente med at se FC Midtjyllands førstehold før returopgøret i Europa League næste torsdag mod Sporting CP, kan du komme gratis på EDC Arena i Ikast og se FC Midtjylland U17, når de skyder foråret i gang mod Brøndby IF. Der er kampstart lørdag kl. 13.00, og der er gratis adgang for alle. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

Stream FCM U17 v BIF U17