Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Akademiet

Optakt: U-holdene i aktion på lørdag

U19 tager til Vejle, mens U17 drejer mod vest og Esbjerg.

18/09/20
Karsten Vestergaard
Foto: Andreas Nibe

Vejle BK U19 – FC Midtjylland U19: Lørdag kl. 11.30

Det er i høj grad “praksisbaseret læring” for de ældste talenter lige nu. Vejle-kampen bliver tredje kamp på otte dage for FCM U19, der i den forgangne weekend spillede 2-2 mod OB inden man i onsdags slog Horsens med 6-1 på udebane.

– Der er ikke så meget træning lige nu, det gælder bare om at få alle mand friske til den næste kamp. Vi spillede onsdag, torsdag var en restitutionsdag og fredag er kampforberedelse til lørdagens kamp. Når det er sagt, så passer det os fint, at vi har så mange kampe, fortæller Michael Silberbauer.

– Vi kommer til at møde et Vejle-hold, der er gode på bolden, så vi skal igen være gode i vores presspil og ad den vej sørge for at kampen bliver spillet på vores præmisser.

Sidst FCM gæstede VB-Parken endte det med et 0-1 nederlag, men de sort-røde kan så til gengæld med glæde tænke tilbage på de to klubbers seneste møde. Her vandt FCM med 7-0 i Ikast.

Esbjerg fB U17 – FC Midtjylland U17: Lørdag kl. 14.00

En sejr og to uafgjorte er facit for FCM U17 efter sæsonens første tre kampe.

– De hold vi har mødt har grebet kampene forskelligt an, vi har både spillet på græs og kunstunderlag og i sol og regn, så hver kamp har budt på sine udfordringer. Det har været udviklende for spillerne, og jeg har kunnet se, at spillerne har givet alt for at løse de udfordringer, lyder Claus Therkildsens opsummering af sæsonstarten.

– Senest, mod OB, mødte vi et hold, der spillede med lavt udgangspunkt og forsøgte at ramme os på omstillinger, hvilket de også gjorde ved et par lejligheder. Til gengæld var det positivt at vi producerede mange chancer. Esbjerg har vi mødt flere gange i træningskampe og det er et hold, der gerne vil lægge et højt pres og diktere kampens forløb, så mod dem forventer jeg en åben kamp med masser af tempo og omstillinger.

Et nyt tiltag i U7 Ligaen er, at uafgjorte kampe fremover afgøres ved en straffesparkskonkurrence, hvor vinderen tildeles et ekstra point, således at der altså i alle kampe fordeles tre point.

– Det er da noget vi har trænet, og potentielt kan det flytte en del point hen over en sæson, fortæller Claus Therkildsen.

Med to pointdelinger har FCM to gange været i ilden fra ellevemeterpletten: Mod Horsens tabte man duellen, mens man trak det længste strå i den seneste kamp mod OB.