Akademiet

Optakt: Vaskeægte topbrag i U19 Ligaen

Det er nummer et og nummer to i U19 Ligaen, der tørner sammen, når FCM og FCK lørdag spiller i Køge.

04/11/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Der resterer fortsat mere end halvdelen af sæsonen af årets U19 Liga, og derfor har holdene fortsat alt at spille for. Alligevel er der tale om en regulær nøglekamp, når FCM U19 og FCK U19 lørdag tørner sammen, for netop de to hold har skilt sig ud i toppen af rækken.

Her fører FCM med 30 point efter 11 kampe (10-0-1), mens FCK på andenpladsen har 25 point og i øvrigt er ligaens eneste ubesejrede mandskab (8-1-0).

Sjællænderne har således spillet to kampe færre end FCM, hvilket skyldes, at klubben også har deltaget i årets Youth League.

Her blev det onsdag aften til en bitter exit, da Dortmunds talenter vandt 1-0 på et sent sejrsmål. En scoring, der betød, at københavnerne lige akkurat smuttede forbi FCK og snuppede den avancement-givende andenplads bag Manchester City – en bet for ”Byens Hold” der dog leverede nogle stærke præstationer i turneringen.

I FCM-lejren tillader cheftræner Kenneth Andersen sig da også at have høje forventninger til lørdagens kamp:

– Jeg tror, det bliver en kamp på et rigtigt højt niveau. Vi er godt kørende, mens FCK har været ude at spille Youth League, og er vant til at spille i et højt tempo. Det er kampe, der løfter et holds niveau, og det oplevede vi også selv sidste år, da vi deltog i Youth League og spillede mod blandt andre Benfica, fortæller Kenneth Andersen.

FCM’s træner kan også læne sig op ad de to klubbers indbyrdes møder i seneste sæson, hvor der virkelig blev spillet fodbold på højeste U-niveau. Her vandt FCM U19 5-3 på KB’s anlæg, hvorefter det blev 3-3 i Ikast.

VAR-vogn i Køge

Denne gang er det dog Capelli Sport Stadion – HB Køges hjemmebane – der lægger kunstgræs til de to klubbers tvekamp.

Det skyldes, at kampen indgår i oplæringen af et kuld nye danske VAR-dommere – og derfor bliver dommertrioen suppleret af et fuldt VAR-setup på præcis samme måde, som det er tilfældet med kampene i Superligaen.

I de sort-rødes seneste kamp vandt FCM U19 3-0 over AC Horsens, hvilket var FCM’ernes syvende sejr i rap. Derfor gælder det i høj grad ”bare” om at bygge videre på den gode udvikling:

– Jeg ønsker at se de ting, der har været vores varemærke i de seneste kampe, hvilket er en god defensiv struktur, høj intensitet i presspillet og masser af skabte chancer, udtaler Kenneth Andersen.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret, og skadesituationen ser også god ud. Hos FCM U19 blev Mads Nybo Lauritsen og Jamiu Musbaudeen skadet umiddelbart før Horsens-kampen, men begge spillere er tilbage på træningsbanen.

Topopgøret i U19 Ligaen fløjtes i gang lørdag kl. 13.30.