Akademiet

Optakter: Også U-holdene møder FCK i weekenden

Efter otte runder er både FCM U17 og U19 ubesejrede. Den status skal forsvares i et par svære udekampe mod FCK's talenter.

05/11/20
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCK U19 – FC Midtjylland U19

Lørdag kl. 13.00, KB’s anlæg (kunststof)

FCM U19 skulle have mødt AGF i seneste spillerunde, men den kamp blev udsat til foråret. Det skete ud fra et forsigtighedsprincip, da AGF frygtede at en eller flere af deres spillere kunne have været i kontakt med en coronasmittet.

Den samme hændte for FCK, der skulle have mødt AaB i Aalborg, og derfor skal begge mandskaber to uger tilbage i kalenderen for at finde den seneste kamp.

Her vandt FCK med 4-3 ude over Vejle – blandt andet på et hattrick af angriberen William Bøving. Hovedstadsholdet indtager en øjeblikkelig fjerdeplads i U19 Ligaen, tre point efter FCM U19.

– Det er et hold, der er godt organiseret defensivt, og som har mange forskellige strenge at spille på i angrebsspillet, hvor de både mestrer indlægsspillet og kombinationsspillet. De er godt trænet og har mange gode spillere, så det er ikke nogen overraskelse, at de er et af topholdene, lyder roserne fra FCM’s cheftræner, Henrik Jensen.

Han så senest sit eget hold skyde Silkeborg helt i sænk, med cifrene 7-0 som slutresultat. Adspurgt om årsagen til, at tingene fungerer så godt, som de gør, svarer Henrik Jensen:

– Det, jeg er mest tilfreds med, er vores evne til at gøre tingene sammen og afstemt. Der er virkelig en god rytme i vores spil, og når kollektivet fungerer som det gjorde mod Silkeborg, fremstår hver enkelt spiller også i sin bedste udgave, fortæller han.

Skadesmæssigt er det status quo for FCM U19, hvilket vil sige at Justice og Simon Ulrich Madsen fortsat sidder udenfor. Siden sidst er arbejdstilladelsen faldet på plads for colombianske Moreno, men angriberen mangler endnu lidt på formen, før han kan få sin debut.

FCK U17 – FC Midtjylland U17

Lørdag kl. 15.15, KB’s anlæg (kunststof)

Efter U19, er det U17-holdenes tur, og også her er der tale om et topkamp. FCK og FCM indtager henholdsvis første- og andenpladsen og er begge ubesejrede efter otte runder.

FCM U17 har lavet ikke færre end 16 mål over holdets tre seneste kampe.

– Ja, vi har helt klart fået lagt et lag på angrebsspillet siden opstarten i august, og lige nu er vi virkelig stærke på den del. Vi skaber rigtig mange muligheder, spillerne får taget nogle gode løb, og vi har en klar idé om hvilke rum, vi skal angribe og hvordan, konstaterer Claus Therkildsen.

Lørdag møder FCM U19 så en anden højoktan offensiv. Med 36 mål er FCK U17 Ligaens mest scorende hold, og her er det værd at hæfte sig ved navnene Roony Bardghji (midtbane), Jeffrey Adjei-Broni (angreb) og Orri Oskarsson (fløj). Trioen står mellem sig noteret for 26 mål – svarende til 3,25 mål per kamp.

Til gengæld må københavnerne se bort fra midtbanespilleren Silas Andersen. U17-landsholdsspilleren afsoner karantæne.

FCM U17 må ikke undvære spillere på den konto, men er til gengæld fortsat ramt af skader. Flere spillere testes i den afsluttende træning fredag.