Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Optimisme efter første opgør

Brian Priske og Erik Sviatchenko giver deres reaktion på det første møde med Slavia Prag. Begge tror på FCM’s muligheder, når det hele skal afgøres i Herning i næste uge.

23/09/20
Jens Risom
Foto: Jakub Syrucek

Tirsdag aften blev det til 0-0, da FC Midtjylland gæstede Slavia Prag i det første af to opgør i playoff-runden i Champions League-kvalifikationen.

Erik Sviatchenko spillede sammen med resten af defensiven en god kamp i en stærk organisation. Kaptajnen var fint tilfreds med det uafgjorte resultat, men ærgrede sig også over, at FCM ikke fik scoret.

– Det var en hårdt spillet kamp i den forstand, at de jo er et rigtigt dygtigt hold, men omvendt gør vi det fortrinligt langt hen ad vejen. At gå herfra med 0-0 er et fint resultat, men vi mangler lige den sidste koldblodighed, der kan give os en scoring, sagde Erik Sviatchenko efter kampen.

Cheftræner Brian Priske deler synspunktet og fremhæver anden halvlegs præstation.

– Vi spiller en sindssyg flot anden halvleg, som vi egentligt bør vinde, og det er den fornemmelse og kvalitet, vi skal tage med til Herning, lød det fra Brian Priske.

– Vi tror på os selv

Modsat de to tidligere runder i CL-kvalifikationen spilles playoff-runden over to opgør. Derfor er Brian Priske også klar over, at intet er afgjort endnu på trods af den fine indsats i det første opgør.

– Det her var bare den første ud af to kampe, så arbejdet er ikke færdiggjort endnu. Det var en svær kamp, men vi løser det rigtigt fornuftigt. 0-0 er et fint resultat, men vi skal virkelig være en klar om en uge, pointererede Brian Priske efter slutfløjtet.

Ambitionen er før returopgøret at slå Slavia Prag ud.

– Der er lige pludselig udebanemål i spil, som også kan få indflydelse på resultatet. Jeg har stor tiltro til de her drenge, så nu handler det om at få det gjort færdigt. Vi vil ind i Champions League, og det er det, vi jagter, fastslår cheftræneren.

Erik Sviatchenko er ligeledes optimistisk, når han kigger frem på næste uges kamp på MCH Arena.

– Vi tror på os selv. Det er altid svært at sætte procenter på, hvilke muligheder vi har for at gå videre, men med den indsats, vi leverer i dag, så er der muligheder. Hvis vi kan fange dem i en omstilling, som vi er tæt på flere gange i dag, skal målet nok komme, hvis vi formår at være skarpe, vurderer anføreren.

FC Midtjylland og Slavia Prag tørner sammen i Herning onsdag i næste uge kl. 21.00.