Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Optimisme og fokus før returopgøret mod Celtic

Et stærkt kollektiv og mod på bolden skal bane vejen for videre avancement i Champions League-kvalifikationen, lyder det fra Bo Henriksen og Erik Sviatchenko.

27/07/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Onsdag aften kan FC Midtjylland sikre sig en plads i 3. runde af kvalifikationen til Champions League, når skotske Celtic besøger MCH Arena til returkampen.

Første dyst endte 1-1 i Glasgow, og det var et godkendt resultat.

– Vi har taget mange ting med fra den første kamp. Først og fremmest gjorde vi det, vi havde regnet med. Vi fik holdt dem på et fornuftigt antal chancer, og i bund og grund er 1-1 et fint resultat, siger cheftræner Bo Henriksen på det traditionelle pressemøde dagen før en europæisk kamp.

Anfører Erik Sviatchenko er også tilfreds med præstationen.

– Jeg synes, at vi langt hen ad vejen gjorde det fint. Vi tillod dem selvfølgelig nogle chancer, men det var ikke gigantiske. Det var chancer, man forventer, når man spiller mod et godt hold på udebane, lyder det fra Erik Sviatchenko.

Reglen om udebanemål er fra denne sæson fjernet i UEFA-regi, og det betyder, at der ikke skal spekuleres i så meget andet end spillet på banen.

– Vi fik få chancer, men håber selvfølgelig, vi kan kreere mere på hjemmebane og kan komme lidt mere frem, da det er en kamp, der skal vindes. Der spekuleres ikke så meget i resultater og så videre. Det er egentlig bare at spille en kamp som i sidste sæson, hvor man bare skulle møde et hold og slå dem ud, siger Sviatchenko.

– Vi er godt indstillede

Erik Sviatchenko sætter ord på, hvad der bliver nøglen for at slå de skotske vicemestre, som han huserede for i 2016-2018.

– Celtic vil gerne have bolden og spille den op nedefra, så vi kommer til at stresse dem højt. Det lykkedes vi fint med i den første kamp i de første 20-25 minutter. Det skal vi igen og samtidigt stå kompakt på banen og lukke rummene ned, pointerer FCM-anføreren.

Det er ikke kun defensiven, som skal være stærk. Bo Henriksen vil se sit mandskab turde mere på bolden og udfordre skotterne.

– Vi er godt indstillede og forberedte til, hvad vi skal ud at gøre. Vi skal ud og forsvare os rigtigt godt og spille en europæisk fodboldkamp på et højt niveau, og så skal vi tage de muligheder, vi får offensivt, pointerer cheftræneren, som fortsætter:

– Vi skal turde spille noget mere og have bolden. Så kan vi spille uden om deres første pres, og så bliver der masser af muligheder for at finde mellemrum og plads på ydersiden og i dybden. Det skal vi udnytte.

En sejr onsdag mod Celtic vil sende FC Midtjylland videre til 3. runde, hvor PSV Eindhoven med al sandsynlighed venter. Det vil samtidigt som minimum sikre en plads i Europa League-gruppespillet, så der er meget på spil i morgendagens opgør.

Du kan sikre din plads til de videre europæiske kampe og opgør i 3F Superliga med et sæsonkort, hvor der er flere gode muligheder.

Følg FC Midtjylland – Celtic

Kvalifikationsopgøret starter kl. 19.45 på MCH Arena. Hvis du ikke har billet til kampen, kan du se den på TV3+ og Viaplay. Opgøret kan også følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på plads på stadion eller i sofaen, er det værd at følge med i matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk. Her får du masser af fodboldindsigt med live statistik såsom Expected Goals og Heat- og Touch Maps.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play