Førsteholdet

Oscar Fraulo solgt til Bundesligaklub

Den 18-årige midtbanespiller er blevet solgt til Borussia Mönchengladbach. Han takker for en fantastisk tid i FCM.

24/06/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Som U14-spiller kom han til FC Midtjylland, og to år senere blev han optaget på akademiet. Her har Oscar Fraulo været en profil på de midtjyske akademihold, og som 17-årig fik han sidste sommer debut på førsteholdet.

I alt nåede han fire optrædener i FCM-trøjen som seniorspiller, men hans præstationer i klubben er også kendetegnet ved en stor rolle i U19-holdets vej til 1/8-finalen i den seneste udgave af UEFA Youth League. Her bar Fraulo anførerbindet og lavede fem mål og tre oplæg i de seks kampe.

Nu rykker det 18-årige midtbanetalent til Borussia Mönchengladbach, som han er blevet solgt til på en økonomisk attraktiv aftale.

– Fraulo har gjort det fremragende i den seneste sæson, hvor han har vist sig utrolig flot frem i U19 Ligaen og Youth League og fået debut på førsteholdet. Det har genereret en stor interesse, og vi er glade for, at vi nu har landet en økonomisk attraktiv aftale med Gladbach, fortæller Svend Graversen og tilføjer:

– Vi kunne også have set et scenarie, hvor Fraulo var fortsat i Midtjylland, men der er opstået en unik mulighed, hvor vi i fællesskab har vurderet, at et salg til en tysk topklub er den rette løsning for alle parter.

– Det har været en fornøjelse at have Fraulo i klubben, og han skal have en stor tak for den indsats, han har leveret både på og udenfor banen hver eneste dag. Vi ønsker ham al mulig held og lykke fremadrettet, og vi glæder os til at følge ham i sin videre karriere, afslutter Svend Graversen.

Fantastisk tid

Oscar Fraulo startede i FC Midtjylland som U14-spiller, hvor han boede hos en værtsfamilie i Aulum, inden han startede på akademiet som 15-årig.

– Jeg har været i Midtjylland i næsten seks år, og det har været en fantastisk tid, som jeg er sindssygt glad for. Der er utroligt mange gode minder, som jeg altid vil huske, fortæller Oscar Fraulo.

– Der er så mange mennesker, som både har hjulpet mig og presset mig til at blive bedre hele tiden. Fra min side skal der lyde en kæmpe tak til alle mine trænere og holdkammerater og folk udenfor banen. Jeg sætter stor pris på, hvad de har gjort for mig gennem årene, uddyber han.

Nu skal den unge midtbanespiller prøve kræfter med tysk fodbold, hvor han altså skifter til Borussia Mönchengladbach, der blev nummer 10 i Bundesligaen i den forgangne sæson.

– Nu har jeg fået en fed mulighed i Gladbach, som jeg ikke kunne sige nej til. Der er nye mål, som jeg ser frem til at jagte, og så vil jeg følge Midtjylland og mine tidligere holdkammerater udefra. Jeg glæder mig til at komme tilbage og besøge dem, og jeg ønsker både dem og klubben alt det bedste, lyder det fra Oscar Fraulo.

FC Midtjylland takker Oscar Fraulo for tiden i klubben og ønsker ham held og lykke fremover.