Førsteholdet

Oscar Fraulo – uimponeret og sulten

Den næste spiller i rækken af ungdomsspillere, der nu er blevet indlemmet i førsteholdstruppen, er Oscar Fraulo. Her får du chancen for at lære ham lidt bedre at kende.

14/07/21
Kasper Beck
Foto: Daniel Stentz

Der er en række nye unge spillere i førsteholdstruppen, som er kommet op fra U19 eller vendt retur fra udleje. I forbindelse med sæsonstarten kan du lære dem bedre at kende gennem en portrætserie på vores hjemmeside.

Den 17-årige midtbanespiller Oscar Fraulo er op til den kommende sæson blevet indlemmet i FC Midtjyllands 3F Superliga-trup. Det er en udtagelse, der motiverer den unge kreatør, der har været på heden, siden han var 13 år gammel. Han vil ikke blot gå i stå og være tilfreds.

– Mine ambitioner er jo klart højere end blot at spille i 3F Superliga. Jeg vil gerne til udlandet. Hvis jeg gør de ting, jeg skal gøre, så er det bare at se, hvad det rækker til. Jeg tror, at langt størstedelen fra akademiet ikke vil se sig tilfreds med 3F Superliga. Det er det, der driver én til at blive bedre, siger han.

Fraulo blev glad, da han fik at vide, at han skulle være en del af førsteholdstruppen. Arbejdsiveren tog dog over, da motivationen for at blive endnu bedre smeltede sammen med glæden. Det første, han tænkte på, var, at nu skulle han ud og arbejde videre.

Oscar Fraulo beskriver sig selv som en chanceskabende midtbanespiller, der ser sine kompetencer i det offensive spil. Han vil gerne være på bolden.

Aldrig andet end fodbold

Fraulo er opvokset i Odense, hvor fodbolden altid har rullet mellem fødderne på den nye førsteholdsspiller.

– Jeg har aldrig dyrket andre sportsgrene end fodbold, så jeg tror egentlig altid, det har været oplagt at vælge fodbolden som levevej. Jeg har altid været ret god og har aldrig tvivlet på, at jeg skulle noget andet. Siden dag ét har jeg tænkt, at professionel fodboldspiller var den vej, jeg gerne ville gå, siger han.

Det er indtil videre lykkedes for Fraulo at holde fast i fodbolden. Nu er han klar til den næste udfordring og vil kæmpe for en debut på førsteholdet, hvilket er målet for den kommende sæson.

Opbakning hjemmefra

Selvom Fraulo som 13-årig blev nødt til at forlade hjemmet i Odense for at blive en del af FC Midtjyllands U14-hold, så har det hele tiden været med forældrenes accept og opbakning.

– Det har krævet en del af min familie at lade mig flytte herop. Det er dem, der har givet mig lov til at gøre det her i en tidlig alder. De har bakket op om mine valg, fortæller han og fortsætter:

– Der er mange folk, der har været med til at gøre mig til den fodboldspiller, jeg er i dag. Først og fremmest er det min familie.

Her på siden har vi tidligere skrevet om Oscar Fraulo og hans bror, Gustav Fraulo, som også er en del af FC Midtjyllands ungdomsafdeling.

Fraulo-brødrene: At bygge en karriere i FCM

Hjemvendt fra træningslejr

Som en del af forberedelserne til den nye sæson har Oscar Fraulo været med på førsteholdstruppens træningslejr, som netop er overstået. Fraulo forklarer, hvordan han oplevede at lave fejl, han ikke er vant til at lave, fordi tempoet er skruet op.

Han spiller pludselig sammen med flere tidligere danmarksmestre, men Fraulo er alligevel fortrøstningsfuld.

– Man ser, hvor niveauet ligger i forhold til toppen af 3F Superliga. Det er rart lige at måle sig i forhold til, hvor langt man er fra det. Der er en del af lære endnu, men hvis jeg fortsætter med at lære af mine fejl, så skulle det nok være muligt en dag at spille i 3F Superliga, siger han.

Lettere henkastet fortæller Fraulo, at det ikke var specielt grænseoverskridende pludseligt at stå ansigt til ansigt med en stjernespækket førsteholdstrup.

Han siger selv, at han er blevet taget godt imod af flinke, erfarne spillere.

På træningsturen til Polen fik spillerne lov at spille på et stort stadion. Der manglede fans, og det er idéen om et proppet stort stadion, der giver Oscar Fraulo lysten til at blive ved med at gå på træningsbanen hver eneste dag. Det er derfor, han spiller fodbold.