Førsteholdet

Oscar Hedvall tørner ud for FC Midtjylland

Den 24-årige målmand, Oscar Hedvall, skifter til FC Midtjylland på en tre-årig aftale. Han har senest tørnet ud for Silkeborg IF, hvor han har spillet 41 førsteholdskampe.

27/06/23
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

Oscar Hedvall skal fremover tørne ud for FC Midtjylland. Den 24-årige målmand, som har adskillige ungdomslandskampe på CV’et, bliver hentet til klubben på en tre-årig aftale, efter hans kontrakt i Silkeborg IF udløb ved udgangen af seneste sæson.

– I Midtjylland ønsker vi hele tiden at skærpe konkurrencesituationen, og derfor er vi rigtig glade for at få Oscar ind i vores stærke målmandssetup. Nu skal han være med til at øge og tage konkurrencen op med de øvrige målmænd i truppen, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Oscar er en dygtig målmand, som har begået sig i både Superligaen og 1. division, og vi er tilfredse med at have hentet ham til klubben.

Målmandstræner Lasse Heinze udtaler følgende om Oscar Hedvalls evner mellem stængerne:

– Jeg har fulgt Oscar gennem efterhånden mange år, og jeg har altid set ham som en dygtig målmand. Han var en vigtig del af Silkeborgs hold, da de rykkede op i Superligaen. Dengang så vi nogle ting, som jeg tror på, vi kan bygge endnu mere på, så vi får ham til at indfri sit fulde potentiale.

– Han er stærk i redningsspillet, dygtig med fødderne og kan sparke meget langt. Derudover har han en fantastisk træningsmentalitet, og jeg glæder mig til at se, hvad han kan drive det til, fortæller Lasse Heinze.

Vil arbejde stenhårdt

Den 1,96 meter høje målmand har både 3F Superliga- og 1. divisionserfaring i henholdsvis Silkeborg IF og FC Fredericia, og han glæder sig over nu at tage et stort skridt i sin fodboldkarriere.

– Det er altid underligt at skulle forlade et sted, man har været så længe, men som fodboldspiller er det vigtigt for mig at udfordre og udvikle mig selv. FC Midtjylland er en af de største klubber i Danmark, og deres meritter taler for sig selv, siger Oscar Hedvall og fortsætter:

– Jeg har mærket interesse fra Midtjylland i noget tid, og har haft nogle gode snakke med flere folk i klubben. Den måde, der bliver arbejdet på, tiltaler mig utroligt meget.

Nu begynder det hårde arbejde på træningsbanen, hvor Oscar Hedvall ser frem til at byde sig til.

– Selvfølgelig er det min ambition at spille, men jeg er realistisk og ved, at det først handler om at bevise sig på træningsbanen og de potentielle kampe, jeg får. Nu skal jeg lære af alle de dygtige folk i klubben og på den måde bidrage til holdets udvikling. Jeg vil være klar til at træde til, hvis der bliver brug for mig, og jeg kommer til at arbejde stenhårdt for tingene.

Der skal lyde et varmt velkommen til Oscar Hedvall, som onsdag træner sammen med holdet for første gang.