Førsteholdet

Ousted: Det perfekte punktum

David Ousted blev den helt store helt for FC Midtjylland i pokalfinalen, da han med to gode redninger i straffesparkskonkurrencen afsluttede karrieren på smukkeste vis.

28/05/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Han havde egentligt lagt handskerne på hylden, da han for snart et halvt år siden modtog et opkald fra Bo Henriksen.

David Ousted takkede ja til tilbuddet om at genoptage karrieren, og det endte med at være en god beslutning.

I hvert fald fik den 37-årige målmand et trofæ mere på CV’et, og det var tilmed Ousteds første danske titel, da FC Midtjylland torsdag vandt finalen i Sydbank Pokalen.

– Den her pokaltitel betyder enormt meget for mig. Der var ikke nogen, som havde planlagt det her, og det lå ikke lige i kortene, at jeg skulle have det her ansvar. Det betyder enormt meget for mig, at jeg får lov til at betale tilbage til klubben og drengene i omklædningsrummet, fortæller David Ousted.

– Det er på mange måder det perfekte punktum for min karriere. At gøre det i en straffesparkskonkurrence gør det endnu mere fantastisk, og jeg er bare glad for at kunne fejre en triumf sammen med mine holdkammerater, tilføjer keeperen.

David Ousted kronede en fejlfri præstation med mange sikre indgreb i den ordinære og forlængede spilletid med to stærke redninger i straffesparkskonkurrencen mod OB, og det endte med at blive veteranens sidste aktioner i en lang karriere.

– Det er jo en drøm at slutte karrieren med at vinde en titel. Det er altid en fantastisk bedrift, når man vinder titler, siger Ousted, der i samme ombæring reflekterer over sin halvsæson i FCM:

– Det er en klub med en masse fantastiske mennesker både på og udenfor banen, hvor jeg blev taget godt imod fra dag ét. Nu endte jeg med at få en anderledes rolle, end det var meningen, men det kunne ikke være gået meget bedre. Jeg er meget taknemmelig for dette halve år i Midtjylland.

– Tiden i klubben og den her pokaltitel vil altid være et fantastisk minde fra min karriere, afslutter FCM’s pokalhelt.

En sjov bibemærkning er, at David Ousted sidste år vandt den svenske pokalturnering med Hammarby. Her blev den rutinerede keeper også helten, da han reddede et straffespark i sejren mod BK Häcken, der på det tidspunkt blev trænet af OB’s nuværende cheftræner Andreas Alm.

Nu er det planen, at David Ousted sammen med sin familie flytter tilbage til Canada, hvor han også optrådte tidligere i sin karriere.

David Ousted nåede at spille 17 kampe i FC Midtjylland, som altså blev afsluttet med en mindeværdig straffesparkskonkurrence og et pokalløft på Brøndby Stadion.