Førsteholdet

– Outstanding vinderkultur

Brian Priske og Jesper Hansen sætter ord på comebacket i Brøndby, hvor FC Midtjylland vendte 0-2 til 3-2, og begge fremhæver vindermentaliteten i truppen.

25/10/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Lørdag aften bød på en vigtig sejr over Brøndby, som FC Midtjylland derfor passerer i tabellen. Sejren kom efter en stærk slutning med tre scoringer i den sidste halve time.

Adspurgt til comebackets betydning fortæller Brian Priske, at der hersker en stærk mentalitet i hele truppen.

– Det understreger, at vores vinderkultur er outstanding. Det er ikke kun dem, der starter inde, men også dem, der kommer ind fra bænken og gør en forskel og lægger skuffelsen over at starte ude til side. Det er en stærk mentalitet. Spillerne graver dybt i krop og sjæl, lyder det fra den midtjyske cheftræner.

Jesper Hansen deler det synspunkt og oplever også som spiller, at vindermentaliteten er afgørende for at hente sådan en sejr.

– Det er helt vanvittigt, at vi kommer tilbage og vinder kampen. Vi var meget langt fra at vinde i den første time, så det var en vild og afslutning. Det viser, at vi har den her mentalitet til at komme tilbage. Det har vi vist andre gange i den nye sæson. Også i de europæiske kampe. Selvom vi er bagud, kan vi komme tilbage, pointerer Jesper Hansen.

Defensiv forbedring nødvendig

Brøndby kom som bekendt foran 2-0 og var i flere omgange tæt på at udbygge den føring. Antallet af chancer til hjemmeholdet var ikke tilfredsstillende i forhold til den normalt stærke FCM-defensiv.

– Vi afgiver for meget plads. Det var alt for nemt for Brøndby at vende på os og generelt spille sig frem til chancer. De kunne godt have scoret et par stykker mere, så vi skal kigge på forsvarsspillet og se, hvad der sker i de situationer. Vi giver for mange chancer væk, er den hurtige analyse fra Jesper Hansen.

Brian Priske påpeger, at det også er spillet med bolden, der skal forbedres. På den måde kan modstandernes muligheder for hurtige kontraangreb begrænses.

– Vi starter egentligt fornuftigt, men vi begynder hurtigt at smide nogle bolde væk og tillade Brøndby omstillinger. Der er de skarpe og dygtige, så jeg ærgrer mig jo over, at vi giver så mange chancer væk i den første time. Vi er nødt til at være klogere og mere cool på bolden, forklarer Brian Priske.

Jesper Hansen måtte udgå med en skade efter en times spil og er ikke klar over, om det vil holde ham ude af næste kamp. Det afholder dog ikke den 35-årige målmand fra at se frem til den kommende udebanetur i Champions League.

– Med den her sejr i bagagen, er det fedt at se frem til at tage til Liverpool. Det glæder vi os til, siger Jesper Hansen.

Truppen bliver sammen i København på hotel, indtil de mandag rejser til England, hvor det gælder Liverpool på tirsdag.