16 spillere har været afsted med landsholdene de seneste to uger. Vi giver det fulde overblik over præstationerne nedenfor.

Mens klubfodbolden har ligget stille i snart to uger, har bolden trillet på landsholdsplan. De seneste uger har en lang række FC Midtjylland-spillere været afsted med deres landshold på både senior- og ungdomsniveau.

16 FCM’ere udtaget til landsholdene

Nedenfor kan du få det fulde overblik over, hvordan det har foldet sig ud, når FCM’erne har byttet den sort-røde trøje ud med landsholdsdragten.

Svensk succesoplevelse

Efter en hårdt 2022 leverede Sverige en flot landsholdspause, da det både blev til sejre i træningskampe over Mexico og Algeriet, hvor førstnævnte deltager i den igangværende VM-slutrunde.

Særligt sejren over Algeriet var interessant i FCM-øjemed, idet Kristoffer Olsson spillede 66 minutter på den centrale midtbane, da svenskerne trak sig sejrrigt ud af opgøret med 2-0. Joel Andersson sad på bænken i hele kampen.

På de andre seniorlandshold har Elias Olafsson set til fra bænken, da Island slog henholdsvis Litauen og Letland efter straffesparkskonkurrence i den såkaldte “Baltic Cup”, mens det samme gjaldt for Edward Chilufya, da Zambia tabte en træningskamp med 4-2 til Israel.

Flotte danske ungdomspræstationer

På de danske U-landshold er der ligeledes blevet spillet masser af kampe.

U20-landsholdet har spillet 2-2 mod Sverige i en træningskamp. Her spillede Victor Lind fra start, mens Oliver Sørensen kom ind fra bænken i starten af 2. halvleg. Få dage efter blev det til en 3-0-sejr over Ungarn, hvor de to FCM’ere spillede det sidste kvarter af kampen.

På det danske U19-landshold har August Priske været brandvarm, idet FCM-spilleren, der i skrivende stund er udlejet til Jong PSV i Holland, scorede to gange i det dobbelte træningsopgør mod Tjekkiet, som de rødklædte vandt med 3-1 og 3-2. Med fra FCM var også Gustav Ørsøe Christensen, Pontus Texel og Mikkel Fischer.

Sidst har også det danske U18-landshold haft succes, da det blev til sejre mod henholdsvis Irland og Portugal samt et nederlag til Japan i en international træningsturnering. Her gjorde Mads Nybo Lauristen, Gustav Fraulo og Valdemar Byskov alle god figur med flere startpladser og masser af spilletid, hvor sidstnævnte blandt andet noterede sig for en afgørende assist i 5-3-triumfen over Irland.

Masser af spilleminutter

På den internationale scene har også Aral Simsir været i aktion for det tyrkiske U21-landshold, mens Daniel Freyr Kristjánsson har repræsenteret Island U19 og Heini Sørensen det færøske ditto.

Aral Simisir, der i efteråret har været udlejet til norsk fodbold, spillede 1. halvleg for tyrkerne i 3-2-nederlaget til Polen.

Daniel Freyr Kristjánsson startede inde i samtlige af Islands tre EM-kvalifikationskampe, hvor islændingene slog Skotland med 1-0, tabte 2-0 til Frankrig og storsejrede med 4-1 over Kazakhsthan.

Heini Sørensen, som bærer anførerbindet for Færøerne, har også nydt godt af en masse spilletid. Desværre blev det til nederlag mod både Kroatien, Israel og Finland, men FCM-midtbanespilleren formåede dog at komme på måltavlen i mødet med finnerne.