Klubben

Overblik over FCM-præstationer på landsholdene

En lang række FC Midtjylland-spillere har repræsenteret de forskellige landshold i løbet af den seneste uge. Her giver vi et overblik over de midtjyske præstationer rundt omkring i verden.

26/09/22
Christian Rothausen
Foto: Claus Birch / fodboldbilleder.dk

Hele 19 FCM-spillere har i den seneste tid været samlet med de forskellige landshold rundt omkring i fodboldverdenen. Hos nogle er det fortsat tilfældet, mens andre er på vej tilbage til klubben.

Stort antal FCM’ere afsted med landsholdene

Nedenfor giver vi et overblik over, hvordan de midtjyske præstationer hidtil har udfoldet sig.

Flotte danske ungdomspræstationer

På det danske U19-landshold har Gustav Ørsøe Christensen fortsat sin flotte målstime fra U19 Ligaen. Det ældste ungdomslandshold har vundet 3-1 over Georgien og 6-1 over Montenegro i EM-kvalifikationen, og i begge kampe har den 17-årige målræv noteret sig for scoringer – ét mål i første kamp og senest to mål i landsholdssamlingens sidste opgør.

Pontus Texel har ligeledes spillet begge U19-opgør med anførerbindet om armen, mens Mikkel Fischer blev skiftet ind i de to sejre.

Danmark U18 har også haft succes, da man lørdag slog Norge med 2-0 i en træningskamp. Her startede Valdemar Byskov og Mads Nybo inde, mens Gustav Fraulo blev skiftet ind med et kvarter igen. Førstnævnte stod desuden for assisten til 1-0-målet. Nu venter endnu en træningskamp mod Sverige tirsdag aften.

Det danske U17-landshold har mødt Østrig i to venskabskampe – begge på østrigsk grund. Her blev det til sejre på 4-2 og 2-0. Her startede Christian Jørgensen, Lasse Overgaard og Jonatan Lindekilde inde i sidstnævnte opgør.

Rundt om A-landsholdene

Joel Andersson og Kristoffer Olsson er i øjeblikket samlet med det svenske A-landshold. Her blev det lørdag til et ærgerligt nederlag på 4-1 mod Serbien. Kristoffer Olsson blev skiftet ind i pausen i forsøget på at spille Sverige tilbage i opgøret. For svenskerne venter nu en afgørende hjemmekamp mod Sloveninen om ikke at rykke ud af Nations League Liga B.

Også Edward Chilufya har fået minutter i benene, da han spillede fuld tid i Zambias 1-0-nederlag til Mali i en træningskamp. Mandag aften skal de grønklædte i aktion igen, når Mali nok en gang er modstanderen.

Andetsteds har Elias Olafsson siddet på bænken i Islands 1-0-sejr over Venezuela, mens Anders Dreyer måtte tage fra den danske landsholdslejr uden spilletid. Det er dog altid en ære at være udtaget til et stærkt dansk A-landshold, som søndag aften slog verdensmestrene fra Frankrig med 2-0.

Dramatisk opgør venter Isaksen og Dyhr

For Gustav Isaksen, Nikolas Dyhr og resten af det danske U21-landshold venter en dramatisk kamp tirsdag aften på Vejle Stadion. Efter et 2-1-nederlag mod Kroatien på udebane skal de danske talenter vinde for at sikre kvalifikation til sommerens EM-slutrunde.

I det første opgør spillede Gustav Isaksen de første 67 minutter, mens Nikolas Dyhr sad på bænken hele kampen.

Det tyrkiske U21-landshold skal også i aktion tirsdag, når Georgien venter i en træningskamp. Her kan Aral Simsir meget vel få spilminutter for et stærkt tyrkisk mandskab.

Sidst kan nævnes Island U19’s imponerende sejr på 3-1 over Norge. Her spillede Daniel Freyr Kristjánsson den sidste halve time. Det færøske U19-landshold med Heini Sørensen i start 11’eren i begge kampe har tabt med henholdsvis 3-1 og 2-1 til Belgien og England.