Akademiet

Overblik: U19 buldrede videre, mens U17 smed tomålsføring

Både U19 og U17 var fredag aften i aktion, da AaB's to ældste talenthold gæstede Ikast. Få det fulde overblik over kampene her.

19/08/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det blev til en sikker U19-sejr og et ærgerligt aalborgensisk comeback i kamp to. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan det forløb fredag aften i Ikast, da 2. spillerunde i sæsonen for de to ældste akademihold fandt sted.

U19 i kontrol fra start til slut

Fredagens fodboldaften startede med U19-holdet, der skulle ride videre på succesoplevelsen i 1. spillerunde, hvor Allan K. Jepsens tropper sejrede 2-4 i Randers.

Denne aften noterede de ældste akademister sig også for fire scoringer, men formåede samtidig at holde buret rent hos keeper Mark Ugboh i den anden ende.

Flere af de unge FCM’ere gjorde sig positivt bemærket, men særligt Julius Voldby, der med et hattrick sparkede AaB hjem til Nordjylland, og Jonathan Lindekilde, som var bindeleddet på midtbanen, sprang i øjnene.

Sejren placerer U19 på en aktuel førsteplads, inden resten af 2. spillerunde har fundet sted. Målscoreren lyder på 8-2, og de mange profilafgange over sommeren ser altså blot ud til at have gjort, at nye talenter har overtaget taktstokken.

På tirsdag triller bolden igen, når holdet skal en tur til Aarhus for at møde AGF i endnu en ligakamp. Du kan altid følge med i den aktuelle stilling samt se kampprogrammet i U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 4-0 AaB U19 (2-0)
5′ 1-0 Julius Voldby
22′ 2-0 Julius Voldby
46′ 3-0 Julius Voldby
63′ 4-0 Jonatan Lindekilde

U17 smed tidlig tomålsføring

Herefter skulle de næstældste akademister, ledet af cheftræner Mathias Rahbek, i aktion. Mandskabet var startet 23/24 flot med en 2-5-sejr i Randers sidste weekend, og det så hurtigt ud til, at man skulle ride videre på den succesoplevelse.

Med blot ti minutter på uret var de sortklædte talenter allerede foran 2-0. Begge mål scoret af sidste sæsons U17 Ligaen-topscorer, Nicolaj Tornvig.

AaB kæmpede sig dog hurtigt tilbage, og på raketfart stod det pludselig 2-2 efter 16 minutters spil. Herefter blev det tæt, og vi skulle hen til det 66. minut for at finde den kampafgørende scoring. Desværre i AaB’s favør, som fredag spillede sin første ligakamp i sæsonen.

Dermed er de unge midtjyder på tre point efter to kampe og en målscorer på 7-5. Dyre lærepenge, men altsammen med til at udvikle talenterne på sigt.

Ligesom U19 drager også U17 til Aarhus på tirsdag, hvor AGF venter i 3. spillerunde. Du kan følge med i den aktuelle stilling og dykke ned i kampprogrammet for de næstældste talenter her.

FC Midtjylland U17 2-3 AaB U17 (2-2)
3′ 1-0 Nicolaj Tornvig Hansen
10′ 2-0 Nicolaj Tornvig Hansen
14′ 2-1 Marcus Bonde
16′ 2-2 Georg Ejsing
66′ 2-3 Valdemar Rubæk Vestergaard