Førsteholdet

Overblik: Vejen til Europa

Onsdag er FC Midtjylland med i bowlen, når der trækkes lod til 2. runde i Champions League-kvalifikationen. Se de mulige modstandere og bliv klogere på vejen til et europæisk gruppespil.

14/06/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

Med andenpladsen i den forgangne sæson har FC Midtjylland en plads i kvalifikationen til Champions League. Det foregår i den såkaldte ‘League Path’, hvor ti europæiske klubber dyster om to pladser i gruppespillet.

Nøjagtigt lige som sidste år træder FCM ind i 2. runde, og det vil derfor kræve tre samlede sejre for at gå videre til gruppespillet i det forjættede land.

Første modstander bliver enten Fenerbahce fra Tyrkiet eller AEK Larnaca fra Cypern. Lodtrækningen hertil finder sted i morgen onsdag kl. 12.00, og runden afvikles den 19./20. juli med returopgør den 26./27. juli.

Hvis FCM går videre herfra, gælder det 3. runde, og det ligger allerede fast nu, at de fire mulige modstandere her vil være PSV Eindhoven, Benfica, Glasgow Rangers og vinderen af Dynamo Kyivs kamp i 2. runde mod enten Fenerbahce eller AEK Larnaca.

3. runde spilles den 2./3. august og den 9./10. august, og lodtrækningen hertil sker den 18. juli.

Et nederlag i 3. runde af Champions League-kvalifikationen vil sende FC Midtjylland direkte i gruppespillet i Europa League.

Hvis FCM til gengæld vinder 3. runde, er det de samme hold, man kan trække i playoff-runden – selvfølgelig afhængigt af, hvem der går videre. Den sidste runde spilles den 16./17. august med returopgør den 23./24. august. Et nederlag her vil også give en plads i Europa League-gruppespillet.

Europa League og Conference League

Hvis FC Midtjylland ryger ud i 2. runde af CL-kvalifikationen, står den på Europa League-kvalifikation. Her kan FCM i 3. runde af den såkaldte ‘Main Path’ møde Partizan Beograd fra Serbien eller Slovacko fra Tjekkiet. Denne runde ligger den 4. august med returopgør en uge senere.

Går FCM videre herfra, er der playoff-runde i EL-kvalifikationen den 18. august med returkamp den 25. august, men det er endnu for tidligt at fastlægge mulige modstandere her.

I tilfælde af, at FC Midtjylland ryger ud i 3. runde i Europa League-kvalifikationen, er sidste chance for et europæisk gruppespil playoff-runden i kvalifikationen til Conference League. Også her er det for tidligt at danne sig et overblik over mulige modstandere.

Bo Henriksens mandskab har dermed tre skud i bøssen for at sikre sig klubbens tredje europæiske gruppespil på stribe. Én samlet sejr vil garantere minimum Conference League, men der er altså mulighed for at kvalificere sig til både Champions League og Europa League ved at vinde de første runder.

Lodtrækning onsdag kl. 12.00

Først er der altså lodtrækning til 2. runde i Champions League-kvalifikationen. Den kan streames på UEFA’s hjemmeside i morgen onsdag kl. 12.00 eller følges på FC Midtjyllands platforme, hvor der opdateres fra lodtrækningen.

Følg med på vores platforme og hold dig opdateret på FC Midtjyllands europæiske vej.