Klubben

Overblikket: Adam Gabriel med mulig A-landsholdsdebut

Et stort antal FCM'ere skal i den kommende periode afsted med diverse landshold. For Adam Gabriel venter der mulig A-landsholdsdebut for Tjekkiet.

19/03/24
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Der er mere stille end normalt på Dream99 i den kommende periode, idet et stort antal FCM’ere er rejst afsted med deres respektive landshold.

Hele 17 styks – heriblandt tre udlejede spillere – er udvalgt til at repræsentere deres nation i de næste to uger, som byder på alt lige fra træningskampe til vigtige kvalifikationsopgør.

På seniorplan er det særligt bemærkelsesværdigt, at Adam Gabriel for første gang er udtaget til det tjekkiske A-landshold. Højrebacken har 14 gange repræsenteret U21-landsholdet, men han har aldrig tidligere modtaget opkaldet til Ivan Hašeks mandskab.

For Adam Gabriel og co. venter der to testkampe mod henholdsvis Norge og Armenien – den første på udebane og sidste hjemme på epet ARENA i Prag. Kampene er et led i forberedelserne til EM-slutrunden til sommer, hvor tjekkerne allerede er kvalificeret.

På u-plan er Victor Bak for første gang udtaget til U21-landsholdet. Truppen tæller også Oliver Sørensen samt de tre tidligere FCM-drenge, Oscar Fraulo, Pontus Texel og Mads Hansen. Her venter der først en træningskamp på udebane mod Østrig, inden Vejle Stadion danner ramme om en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Litauen.

Victor Bak: Jeg glæder mig helt vildt

Derudover kan det nævnes, at den tidligere akademispiller og sidste sæsons topscorer i 3F Superliga, Gustav Isaksen, er blevet belønnet for sine gode præstationer i Lazio med en udtagelse og mulig debut til det danske A-landshold. En trup, hvor tre andre tidligere FCM’ere i form af Anders Dreyer, Simon Kjær og Joachim Andersen også er iblandt.

Du vil i den kommende periode løbende kunne læse mere om de forskellige landsholdsspilleres præstationer på fcm.dk.

Førsteholdsspillere udtaget

Sverrir Ingi Ingason, Island
Adam Gabriel, Tjekkiet
Darío Osorio, Chile
Cho Gue-sung, Sydkorea
Franculino Djú, Guinea-Bissau
Oliver Sørensen, Danmark U21
Victor Bak, Danmark U21
Armin Gigovic, Sverige U21
Valdemar Byskov, Danmark U19

Udlejede spillere udtaget

Elias Ólafsson, Island
Mikkel Fischer, Danmark U20
August Priske, Danmark U20

Akademispillere udtaget

Daniel Kristjánsson, Island U21
Mikel Gogorza, Danmark U18
Nicolaj Tornvig, Danmark U17
Sebastian Lodberg, Danmark U17
Sofus Johannesen, Danmark U17

Vi ønsker alle FCM’ere held og lykke i landsholdstrikoterne.