U17: Overfaldsfodbold på Vestkysten

Der blev løbet, tacklet og kæmpet, så det var en sand fornøjelse, da FCM U17 og Esbjerg lørdag eftermiddag tørnede sammen.

19/09/20
Karsten Vestergaard

Cheftræner Claus Therkildsen havde på forhånd vurderet kampen mod Esbjerg til at blive en åben affære spillet i højt tempo, og den forudsigelse skulle vise sig at holde stik. Begge hold angreb således fra første fløjt og den tilgang gav en meget seværdig kamp.

Det indledende slagsmål om hvem der skulle styre kampen ved at være på bolden faldt ud til FCM’s fordel, uden at Esbjerg, dog mistede modet af den grund. De prøvede ihærdigt at presse FCM’erne til boldtab, og når det skete, angreb de med mange spillere.

Det første mål tilfaldt dog ulvene. Efter godt opspil i venstresiden, modtog Heini Sørensen bolden centralt. Han viste godt overblik og fandt August Priske, der fra kanten af feltet firsttimede bolden over i det lange hjørne.

Denne periode tilhørte FCM’erne, der burde have scoret mere end en enkelt gang. Som halvlegen skred frem var det imidlertid som om FCM’erne mistede pusten, og det sidste kvarter var det EfB der havde momentum.

Det lykkedes også hjemmeholdet at få udbytte af den gode periode, for lige inden halvleg brød de FCM’erne centralt. Det resulterede i en farlig omstilling som Sebastian Larsen satte sidste fod på, da han udlignede scoren.

Gaspedalen i bund

Første halvleg var blevet afviklet i et hidsigt tempo, og trænerteamet overvejede at justere taktikken om, så man var sikker på, at holdet kunne stå distancen. Spillerne svarede dog klart, at kræfterne var intakte, og derfor gik FCM’erne ud til anden halvleg i uændret højt pres.

Det samme gjorde EfB’erne og derfor fortsatte opslidningsslaget ufortrødent. Der var ikke et stille øjeblik, og kampen bølgede frem og tilbage: enten sprintede spillerne frem i angreb eller også sprintede de tilbage i returløb.

En sekvens opsummerede på glimrende vis kampens karakter: først var August Priske tæt på at bringe FCM i front, da han fik afsluttet inde fra selve målfeltet. Hans spark hamrede imidlertid mod overliggeren og tilbage i spil, hvor det straks gav Esbjerg en omstilling over højresiden. Det gav en åben målchance som Frederik Bach dog flot reddede, men returbolden havnede hos en EfB’er, der havde åbent mål, men måtte se afslutningen snige sig forbi stolpen.

Efter 58 minutter spil tippede vægtskålen imidlertid til FCM’s favør: Heini Sørensen slog et hjørnespark ind midt for mål, og her satte Pontus Texel sig igennem og headede FCM’erne i front.

Målet fik ikke nogen af de to hold til at sænke tempoet, snarere tværtimod, men med Claus Therkildsens ord afstedkom det dog en periode med ”nogenlunde kontrol” til FCM’erne.

Begge holds spillere var efterhånden mærkede af det opskruede tempo og de mange højintense løb, og flere måtte behandles for krampe.

Med fem minutter igen fik FCM’erne tilkæmpet sig et frispark på Esbjergs banehalvdel og ude fra kanten lagde Gustav Ørsøe Christensen bolden ind i feltet, hvor der opstod en større omgang klumpspil. Her fik Malthe Bøndergaard kriget sig frem til bolden og prikket den ind over stregen.

3-1, og så kunne en samling dødtrætte FCM’ere forlade vestkysten med tre hårdt tilkæmpede point i bagagen.

– Set fra min stol var det en perfekt kamp. Masser af mand-mod-mand dueller, højintensitet, og en fortjent sejr. Det er også dejligt at møde en modstander, der vil angribe og frem ad banen, lød det fra en tilfreds Claus Therkildsen.

FCM-træneren kunne efter kampen glæde sig over mange gode spillerpræstationer, blandt andet fra Pontus Texel, der bidrog med en flot scoring og for en stærk indsats i midterforsvaret, ligesom højrebacken Adam Andersen gjorde en overbevisende figur i sin første fulde kamp for FCM U17.

FCM U17 har nu en friweekend, inden næste kamp i U17 Ligaen – en udekamp mod Vejle onsdag d. 30/9.

Esbjerg fB U17 – FC Midtjylland U17 1-3 (1-1)

11′ 0-1August Priske (oplæg Heini Sørensen)
45′ 1-1 Sebastian K. Larsen
58′ 1-2 Pontus Texel (oplæg Heini Sørensen)
86′ 1-3 Malthe Bøndergaard

FCM U17 (4-4-2): Frederik Bach Jensen – Adam Andersen, Pontus Texel, Andreas Bonnén (73′ Malthe Bøndergaard), Malte Melin (78′ Mads Nybo Lauritsen) – Heini Sørensen, Jonathan Asp, Christian Jørgensen (60′ Donavan Bagou), Gustav Fraulo – August Priske, Gustav Ørsøe Christensen.

Advarsler: Oliver Gadgaard (EfB), Donavan Bagou (FCM).