Førsteholdet

Paulinho runder 50 kampe: Jeg føler mig hjemme

Kampen mod Vejle markerede Paulinhos 50. kamp for FC Midtjylland. Den brasilianske back er glad for at være i klubben og går benhårdt efter to trofæer i denne sæson.

22/03/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

I sommeren 2019 kom Paulinho til Europa fra Brasilien. Nærmere bestemt var destinationen den midtjyske hede, som er noget helt andet end millionbyen Sao Paulo, hvor Paulinho stammer fra.

Efter en tilvænningsperiode til en ny kultur og en ny måde at spille fodbold på, erobrede brasilianeren pladsen som venstre back i forrige vinterpause.

Siden da har han ikke set sig tilbage og har på rekordtid spillet 50 kampe i den midtjyske trøje. Den milepæl er Paulinho glad for at have nået.

– Jeg er vildt glad for at have været en del af det her fantastiske hold, som jeg ærligt kan kalde familie, i 50 kampe. Vi hjælper altid hinanden, og jeg er taknemmelig for at være her, smiler Paulinho.

Det er dog ikke kamptotalen, som fylder tankerne hos den 26-årige back.

– Det er 50 kampe og ét trofæ. Jeg tænker mere på titlerne, må jeg sige. Lige nu er det vigtigste de to turneringer, vi er med i lige nu, som vi selvfølgelig går efter at vinde, slår Paulinho fast.

Jagten på mesterskabet og pokalen kommer i slutningen af en vild sæson, hvor det sammenpressede kampprogram har givet masser af opgaver til FCM-truppen.

Således har Paulinho allerede spillet 30 kampe i denne sæson, og kun stopperparret Scholz og Sviatchenko har været på banen i flere minutter.

– Jeg er glad for at have spillet så mange kampe. Det er det sjoveste ved fodbold. Staben og trænerne har hjulpet mig til at være den bedste udgave af mig selv, og det er bare fedt at være på det her hold. Det har været en vild sæson, men arbejdet er slet ikke færdiggjort, lyder det bestemt fra 50-kamp-jubilaren.

– Dejligt at bo i Danmark

Paulinho har snart boet i Herning i to år, og han føler sig tilpas i det danske land – ikke mindst på grund af holdkammeraterne i truppen.

– Det er virkeligt dejligt at bo her i Danmark. Jeg er glad for at vågne op hver dag, fordi jeg ved, at jeg skal være sammen med holdkammeraterne. Der er en god ‘vibe’ i truppen. Og det er ikke bare fodbold. Vi har det sjovt med hinanden, og jeg er bare glad for at være her, fortæller den altid humørfyldte Paulinho, som uddyber:

– Jeg kommer jo fra et helt andet land, men efter næsten to år kan jeg sige, at jeg føler mig hjemme.

Paulinhos udvikling har ikke blot været stor på det personlige plan. Også inde på banen har der været en opadgående kurve. Mest tydeligt var det i efterårets Champions League, hvor Paulinho leverede på højt niveau.

– Min udvikling har været god her i Midtjylland, og jeg synes selv, jeg har rykket mig i den rigtige retning. Men det er også nemmere, når man har så mange gode holdkammerater på banen. Jeg spørger altid dem og trænerne: ‘Hvad kan jeg gøre bedre?’ Jeg vil altid gerne blive bedre, understreger den brasilianske back.

De stærke præstationer fører naturligvis til øget interesse hos andre klubber i Europa, men lige nu er blikket kun rettet mod resten af sæsonen.

– Lige nu glæder jeg mig bare til slutspillet og afgørelsen i pokalturneringen. Jeg er 100% fokuseret på de kommende kampe og vil gøre alt for at bidrage til, at vi kan vinde to trofæer. Men det er fodbold. Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske, afslutter Paulinho.

Cajuste: Sejr vigtig for stemningen

Tillykke til Paulinho med de 50 kampe for FC Midtjylland.