Førsteholdet

Paulinho: Vi tager til Randers for at hente tre point

Den brasilianske forsvarsspiller fortæller, hvordan han har oplevet den første del af sæsonen, hvor han har optrådt i forskellige roller i forsvaret, og ser frem mod søndagens topkamp i Randers.

30/10/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Sæsonens tre første måneder har budt på 22 kampe for FC Midtjylland i tre forskellige turneringer. Her har cheftræner Bo Henriksen foretrukket et 3-4-3-system i langt de fleste kampe, og det har resulteret i en foreløbig førsteplads i 3F Superliga.

Paulinho har i den forbindelse spillet syv kampe som en del af trebackkæden, og på trods af, at brasilianeren har slået sit navn fast i dansk fodbold som en stærk back med store offensive kvaliteter, har den mere centrale rolle passet ham fint.

– For mig handler det om at hjælpe Bo og holdet så meget som muligt. I sidste ende er det vigtigste, at vi bliver ved med at vinde, og der skal jeg hjælpe ved at spille på den plads, hvor der er brug for mig, siger Paulinho og fortsætter:

– Min naturlige position er jo wingback, men jeg synes, det er gået fint, når jeg har spillet i midten. Trænerne og de andre spillere er gode til at hjælpe mig på plads, og jeg prøver hele tiden på at gøre det bedre. Og sådan er det bare som fodboldspiller. Man skal være i stand til at tilpasse sig.

26-årige Paulinho har nu været i FC Midtjylland i lidt over to år. I den periode er det blevet til 76 kampe i FCM-trøjen.

Trives i stramt program

FCM er lige nu inde i en intens periode med syv kampe på tre uger, hvor der skal skaffes resultater i tre forskellige turneringer. Senest sikrede midtjyderne sig en plads i kvartfinalen i Sydbank Pokalen, da AaB blev slået 3-1 efter forlænget spilletid torsdag aften.

– Det betyder meget for os at gå videre i pokalturneringen. Det er et stort mål for os at vinde det trofæ, så det var dejligt, at vi fik gevinst med en sejr efter en hård kamp, siger Paulinho om pokalsejren.

Han fremhæver evnen til at restituere og nulstille for at holde kæden stram i det komprimerede program.

– Når der kun er et par dage mellem kampene, er det vigtigt at være god til at restituere. Vi har en masse vigtige kampe for tiden, så vi skal hele tiden nulstille og være klar til den næste opgave, lyder det fra brasilianeren, som uddyber:

– Vi er efterhånden blevet erfarne i forhold til at have et stramt program. Det var også utroligt komprimeret i sidste sæson, så vi kender følelsen, og det er ikke noget problem for os. Vi er jo bare glade for at være med i mange turneringer, og vi skal gøre det godt i dem alle sammen.

Paulinhos fornemmelse bakkes op af tallene fra denne sæson. Således har FC Midtjylland hentet otte ud af otte mulige sejre efter at have spillet europæisk eller pokalkampe i midtugen.

Topkamp står for døren

Den gode stime efter midtugekampe er der mulighed for at udbygge tre dage efter pokalsejren over AaB. Søndag gælder det Randers på udebane.

FC Midtjylland er ubesejret mod Randers i 24 kampe i træk, men Paulinho forholder sig mere til kronjydernes seneste præstationer, som har skaffet dem en tredjeplads i tabellen efter de første 13 kampe.

– Vi tager til Randers for at få tre point. Det gør vi selvfølgelig i alle kampe, men det er jo en ekstra vigtig kamp mod et stærkt tophold. Randers har gjort det godt i denne sæson, og det har vi respekt for. Derfor skal vi være skarpe og undgå fejl. Ja, det kræver jo bare, at vi rammer vores topniveau, siger Paulinho om søndagens topopgør.

Det er næsten tre år siden, at FCM sidst havde en udebanekamp i Randers, hvor der var mulighed for at have fans i udebaneafsnittet. Siden har kampene i Randers været ramt af corona-restriktioner, men det er ikke tilfældet i morgen.

– Jeg håber at se en masse Midtjylland-fans på stadion. Det er vigtigt for os at mærke støtten fra et fyldt udebaneafsnit, og det giver os ekstra energi, og det har vi brug for i morgen, lyder afslutningsreplikken fra Paulinho.

I skrivende stund har flere end 500 FCM-fans sikret sig plads i udebaneafsnittet på Cepheus Park i Randers. Du kan også nå det endnu og støtte holdet til sejr i søndagens topkamp.

Køb billet til kampen

Følg Randers FC – FC Midtjylland

Opgøret mellem ligaens nummer 1 og 3 fløjtes op søndag kl. 14.00 i Randers. Kampen kan ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter.