Klubben

Pernille Harder træder ind i bestyrelsen i FCM Samfund

Landsholdsstjernen, som stammer fra Tulstrup, understreger sit ønske om at gøre en forskel udenfor banen og kan spejle sig selv i værdierne i FCM Samfund.

08/06/22
Jens Risom
Foto: Stefan Steinn

Missionen i FCM Samfund bygger på at hjælpe unge mennesker i regionen, som har svært ved at finde og forløse dét talent, som alle mennesker er i besiddelse af.

Her drager man nytte af den erfaring, FC Midtjylland har i forhold til at have skabt fodboldtalenter via udvikling af hele mennesker de sidste mange år. Det bliver brugt til at gøre deltagerne i FCM Samfunds talentforløb klar til at indgå i fællesskaber på arbejdsmarkedet, uddannelser og i foreninger.

Nu er der en ny stærk tilføjelse til teamet i FCM Samfund, idet den kvindelige fodboldspiller Pernille Harder træder ind i bestyrelsen.

– Jeg vil gerne hjælpe udsatte mennesker og give tilbage til samfundet, så da jeg fik forespørgslen fra FCM Samfund og hørte nærmere om deres værdier, var jeg med det samme interesseret. Det betyder meget for mig at kunne hjælpe andre mennesker, fortæller Pernille Harder.

– Først og fremmest skal jeg lære nærmere om FCM Samfund, og hvordan det hele fungerer. Jeg har fået et godt indblik i deres arbejde, som jeg ser frem til at være med til at udvikle. Nu glæder jeg mig bare til at komme ud og gøre en forskel, tilføjer hun.

Mens den nuværende Chelsea-profil udfoldede sit fodboldtalent i sine unge år, gik Pernille Harder på gymnasiet i Ikast, hvor hun i den periode trænede med FC Midtjyllands akademidrenge om morgenen.

Landsholdsspilleren, der har optrådt 131 gange for Danmark, lægger ikke skjul på den lokale forankring.

– Jeg vil rigtigt gerne give noget tilbage til det område, jeg kommer fra. Jeg er vokset op i Tulstrup og føler stadig en stor tilknytning til Midtjylland, så det har en stor betydning for mig at kunne tage del i et projekt, som udspringer her i regionen, forklarer Pernille Harder.

Unik national og international platform

Udover Pernille Harder tæller FCM Samfunds bestyrelse Erik Sviatchenko, Michael Koch, Claus Steinlein, Helge Sander og formand Kristian Tvergaard.

– Det har været et stort ønske for os at få mere diversitet i bestyrelsen i FCM Samfund. Vi har tegnet en profil af et nyt bestyrelsesmedlem, som meget gerne måtte være en kvinde med afsæt i vores region, og som kommer fra sportens verden, fortæller Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland.

– Vi var aldrig i tvivl om, at Pernille Harder var en oplagt profil, så vi er utroligt glade for og stolte af, at hun har sagt ja til at blive en del af FCM Samfund. Vi glæder os til at arbejde sammen med hende og få nye perspektiver på vores arbejde, uddyber Preben Rokkjær.

29-årige Pernille Harder har spillet på topplan i både Danmark, Sverige, Tyskland og nu England.

– Pernille har en helt unik platform både nationalt og internationalt. Hun er en af verdens bedste kvindelige fodboldspillere og har en stærk personlighed. At hun er bosiddende i London og har erfaring fra flere steder i udlandet betyder, at hun kommer med et internationalt udsyn, som vi også gerne vil lære af i FCM Samfund, pointerer Preben Rokkjær og afslutter:

– Med Pernille Harder og Erik Sviatchenko i bestyrelsen har vi en stærk og direkte relation til sportens verden. De går begge forrest inde på banen, men vigtigst af alt har de stærke personligheder og holdninger til det, der foregår udenfor banen.

FCM Samfunds partnere er TrygFonden, Vestjylland Forsikring, Rationel, ALPI og DK Company.

Velkommen i FCM Samfund til Pernille Harder.