Klubben

Podcast: Guldminen er vejen til fremtidens stjerner

FC Midtjylland og ISI har med Guldminen gentænkt måden at udvikle fremtidens atleter på. Bliv klogere på dette i en ny podcast fra GameChanger.

02/11/22
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands Head of Coaching, Jan Knudsen, og Guldminens friskoleleder, Mads Løvig, har gæstet GameChangers podcastserie “Bold i børnehøjde”, hvor de tager dig med bagom nogle af de visioner, ambitioner og erfaringer, som fodbold- og træningsmiljøet bygger på.

– Vi har en vision som fodboldklub: Nemlig at blive en top 50-klub i Europa. Vi har en vision om at skabe Skandinaviens bedste akademi, og vi har en vision om at lave en guldmine i topklasse, fortæller Jan Knudsen.

Guldminen: En idrætsfriskole i verdensklasse

Men selvom Guldminen er vejen til fremtidens stjerner i FC Midtjylland, er det ikke målet i sig selv at udvikle et helt hold af spillere:

– Jeg drømmer om, at vi lever op til det formål, vi har med Guldminen, men samtidig sender nogle glade, unge mennesker ud af ud af 9. klasse, der er helt vilde med at bruge deres krop, hvad enten de bliver Superligaspillere, ender i 1.- eller 2. division eller ender med at dyrke en anden idrætsgren, uddyber Jan Knudsen.

Legefulde børn med sult på egne muligheder

Mottoet ”We Play for Gold” er overliggeren for dagligdagen hos Guldminen, og heri ligger en særlig forståelse for leg, trivsel og børnenes potentiale.

Mads Løvig fortæller, at det legefulde og initiativrige barn med sult på egne muligheder kan vise sig på mange måder, men hovedpointen er, at børnene har muligheden for at åbne og udfolde deres eget potentiale.

– Vi tror på, at vi skal lave nogle gode mennesker, men vi skal også bygge en god atlet og sidenhen en god fodboldspiller, uddyber Jan Knudsen.

I podcastafsnittet kan du ligeledes høre, hvordan børns fritids- og aktivitetsliv har ændret sig i en mere digital retning, der stiller nye krav til måden at organisere idrætsaktiviteter på. Samtidig sætter Mads Løvig og Jan Knudsen ord på, hvordan undervisningsmiljøet på Guldminen skal instruere børnene til at være løsningsorienterede i et alsidigt træningsmiljø.

Du kan lytte til episoden om Guldminen på GameChanger.nu og i din podcastapp.

Lyt til podcasten her

Åbent hus 12. november

Lørdag den 12. november afholder Guldminen åbent hus. For de mindste børn i 0-2. klasse og deres forældre foregår arrangementet om formiddagen, og for de større børn i 3-8. klasse og deres forældre om eftermiddagen.

Her vil skolens undervisere og elever lave spændende aktiviteter for børnene, mens forældre får et smugkig ind i den nye Guldminebygning, der står færdig i sommeren 2023.

Tilmelding til åbent hus-arrangementet