Førsteholdet

Pokalen fortsætter: – Vi tager til Odense for at vinde

Varm op til aftenens pokalopgør med cheftræner Brian Priske, som går benhårdt efter sejren mod OB og efter trofæet i Sydbank Pokalen.

11/02/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Sydbank Pokalen er i fuld gang, hvor FC Midtjylland med sejre over F.C. København og HB Køge har kvalificeret sig til kvartfinalen. Det er cheftræner Brian Priske ganske tilfreds med, idet han og resten af klubben går efter pokaltitlen.

– Pokalturneringen betyder meget for os. Den vil vi rigtigt gerne vinde – det har vi gjort klart flere gange – så der er maksimalt fokus hos os på kampen mod OB, konstaterer Brian Priske og slår fast:

– Vi gør alt, hvad vi kan for at jagte de to titler, vi har mulighed for at vinde her i foråret.

Foråret er indledt med et kompakt kampprogram, hvor truppen lige nu står foran den tredje ud af fire kampe på bare 11 dage. Det betyder også, at der ikke kun er brug for 11 spillere i truppen.

– Man gør sig altid nogle overvejelser om, hvem skal spille, og hvem har brug for en pause. Det er en af vores opgaver i trænerstaben – det er det altid, men især når der er så kort tid mellem kampene. Det er ikke usandsynligt, at der vil være et par ændringer mod OB, men med vores brede og stærke trup, er det ikke et problem, pointerer cheftræneren.

Der er otte hold tilbage i Sydbank Pokalen, hvor vi har trukket OB i kvartfinalen, som har hjemmebanefordel i den første kamp.

På trods af den sammenpressede fodboldkalender er det blevet besluttet, at både kvart- og semifinalerne afgøres over to kampe.

Betyder det noget for forberedelserne til kampen, at der venter et returopgør om en måneds tid?

– Nej, det gør det egentligt ikke. Vi tager til Odense for at vinde. Det er altid vores mindset, at når vi er på banen, så er det for at vinde. Længere er den ikke, siger Brian Priske.

Spillemæssig FCM-dominans

De to mandskaber har allerede tørnet sammen to gange i denne sæson.

OB’s målmand Oliver Christensen stod en pragtkamp, sidst ‘De Stribede’ besøgte MCH Arena i oktober. Først til sidst fik Kaba, Dreyer og Sisto hul på bylden og fik sikret en hjemmesejr i en kamp, hvor FCM afsluttede hele 29 gange og generelt spillede rigtigt flot.

I december blev det 1-1 i Odense. Her var kampbilledet det samme, hvor FCM vandt skudstatistikken 17-6, mens OB-keeperen igen gjorde det godt.

Brian Priske lægger heller ikke skjul på, at han gerne vil have omsat chancer til scoringer i aftenens kamp.

– De har tidligere gjort det svært for os ved at stå kompakt i defensiven og være giftige på omstillinger, hvor de har et par hurtige folk, som er dygtige, lyder analysen fra Priske, som runder af:

– Og så har de en målmand, som har stået fænomenalt hver gang, vi har mødt dem, så det kunne da være rart at få banket lidt hul på ham.

Kampene mod OB i denne sæson er et godt eksempel på FC Midtjyllands dominans rent spillemæssigt i 3F Superligaen.

Brian Priskes tropper er nemlig det hold, som har haft bolden mest af alle hold med 58,6% boldbesiddelse i gennemsnit pr. kamp. Derudover har FCM også skabt flest chancer i ligaen med 182, mens F.C. København er det hold med næstflest skabte chancer.

Om den dominerende tendens fortsætter i aften mod OB, må tiden vise. Cheftræneren for FCM er dog ikke i tvivl om, hvad det drejer sig om i aften.

– Vi går 100% efter sejren. Som altid, slår Brian Priske fast med sin sædvanlige rolige tone.

Kilde til statistik: Superliga.dk

Følg kampen

Der er kampstart i Odense kl. 18.00. Du kan se opgøret direkte på DR1 og DRTV eller følge kampen i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret er desværre ikke tilgængeligt, da vores dataleverandør OPTA ikke leverer statistik til kampe i Sydbank Pokalen.