Førsteholdet

– Pokalturneringen er en kæmpe prioritet for os

Kristian Bach Bak giver sine forventninger til torsdagens pokalkamp mod AaB og roser holdet for at have en »fantastisk balance«.

27/10/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Torsdag gælder det den tredje kamp i tre turneringer på bare otte dage, når MCH Arena lægger græs til 4. runde i Sydbank Pokalen mellem FC Midtjylland og AaB.

Assistenttræner Kristian Bach Bak fortæller, at FCM-lejren kommer ind til opgøret med højt humør ovenpå weekendens overtidssejr over SønderjyskE.

– Der har været god stemning de sidste par dage. Sådan en sejr i sidste minut giver altid et boost. Generelt giver gode oplevelser som hold ekstra energi, så vi har haft en god optakt til AaB-kampen, siger Kristian Bach Bak.

Mads Hansen blev matchvinder i søndagens kamp, og det vækker glæde, at mange akademispillere har haft positiv indvirkning på den første tredjedel af sæsonen. Senest var der syv akademister i startopstillingen.

– At der er kommet et par unge gutter ind, som har gjort det rigtig godt i starten af sæsonen, har givet os alle et kæmpe energiboost. Jeg synes også, at man kan mærke det på stadion, at stemningen stiger, når de unge kommer ind og gør et godt indtryk. Det betyder bare meget for klubben, at vi har akademispillere, som gør det godt og gør en forskel, fortæller Bach Bak og fortsætter:

– Generelt har vi en fantastisk balance på vores hold. Den ungdommelige energi og sult kombineret med lidt magi fra Brasilien og et par rutinerede kræfter har vi fået rigtigt meget ud af, og det er helt sikkert derfor, at vi har trukket det længste strå i de fleste kampe.

Ligaens positive overraskelse

Nu er den næste opgave for FC Midtjylland altså AaB, som pt. ligger på 4. pladsen i 3F Superliga, og det efterlader respekt i det midtjyske trænerteam.

– AaB har været ligaens positive overraskelse indtil videre, og de har gjort det virkelig godt. De har været gode med bolden og været et godt possession-hold, som har skabt masser af chancer. At de har tabt de seneste to kampe, gør dem ikke til et andet fodboldhold, så det er ikke nogen nem opgave, lyder det fra Kristian Bach Bak.

Aalborg-klubben har efter en stærk periode tabt to kampe i træk, hvor det senest blev til et 2-5-nederlag hjemme mod Viborg.

– Ovenpå en offday kommer der altid et modsvar, så de kommer nok topmotiverede til Herning, så vi skal være helt klar, pointerer Bach Bak.

4. runde er den sidste runde i Sydbank Pokalen, som afvikles over en enkelt kamp, og det betyder, at forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence kan komme i spil i tilfælde af uafgjort efter 90 minutter.

Er der noget anderledes i tilgangen, når det skal afgøres over én kamp?

– Overhovedet ikke. Det er en hjemmekamp mod en dygtig modstander, så vi skal ud og gøre det, vi er gode til. Det handler om at finde det offensive og aggressive udtryk, som vi går ind til hver kamp med, siger assistenttræneren og fortsætter:

– Vi har fokus på os selv, hvor vi skal finde de rigtige brikker at bringe i kampen. Vi skal holde fast i det flow og de relationer, som fungerer godt for os, og det er en kamp, vi tager meget seriøst.

Korteste vej til en titel

4. runde er 1/8-finalen i Sydbank Pokalen, og det er en turnering, som FCM går efter at vinde. Det har klubben gjort en enkelt gang tilbage i 2019.

– Pokalturneringen er en kæmpe prioritet for os. Bo spurgte drengene på oplægget i dag, hvor mange som har vundet den turnering, og der er jo faktisk ikke så mange tilbage, som var med i 2019, så det er et stort mål for os at tage titlen, slår Kristian Bach Bak fast.

– De pokalfinaler, jeg har været med til som spiller og træner, har været nogle af de største dage i mit fodboldliv. Det er en kæmpe dag sammen med fansene, så det er uden tvivl noget, vi går efter at opleve igen, fortsætter assistenttræneren, som afslutter:

– Vi er en klub, som vil vinde titler hvert år, og pokalturneringen er den korteste vej til en titel, så hvorfor ikke gå all in på det? Det gør vi 100 procent, og det kræver først og fremmest en god præstation i morgen mod AaB.

Følg FC Midtjylland – AaB

Pokalkampen på MCH Arena fløjtes i gang torsdag aften kl. 19.45, og du kan fortsat nå at sikre dig plads på lægterne. Alternativt kan opgøret ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter.

Se program og køb billet

Hvis det lykkedes FCM at slå AaB, står den på kvartfinale i december. Der er lodtrækning til næste runde umiddelbart efter kampen i nedtaktsstudiet på TV3+.