Førsteholdet

Priske: Der skal point på kontoen

Cheftræner Brian Priske giver sin reaktion på nederlaget til Ajax og kigger frem mod den resterende halvdel af gruppespillet i Champions League.

04/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

I store perioder mod Ajax var blev der endnu engang leveret en spillemæssig god præstation fra FC Midtjylland. Det var dog ikke nok til at få point, og det hæfter Brian Priske sig ved.

– Det vanskelige lige nu er selvfølgelig den mentale del. Resultaterne fylder allermest, fordi vi alle sammen er konkurrencemennesker. Vi har en vindermentalitet, så det gør jo ondt at tabe, lyder det ærligt fra cheftræneren på pressemødet efter kampen.

Efter Ajax’ to tidlige mål, som naturligvis blev afgørende for resultatet, viste FCM moral og fik reduceret og var tæt på en udligning i 1. halvleg.

– Men vi skal også tage luft ind og se tingene fra et konstruktivt perspektiv. Vi skal tage mange af de positive ting med, som vi gør rigtigt i dag. Vi spiller lige op med et af de bedste hold i Europa i store perioder og kreerer rigtigt mange chancer især i 1. halvleg, siger Brian Priske.

Forud for opgøret talte Brian Priske meget om udtrykket og spillestilen med at turde at presse højt. Selvom de to føringsmål forpurrede gameplanen, er der trods alt ros at hente til spillerne.

– Vi presser og stresser Ajax i stort set hele kampen, og den kredit skal jeg give til drengene. Der er ingen, som kaster håndklædet i ringen eller peger fingre. De samler sig selv og hinanden op. Det er vi nødt til at tage med os, selvom det er svært, når man står med nul point efter tre kampe, konstaterer Brian Priske.

Præstationen kan være nok så god, men det er alligevel resultatet på måltavlen, som tæller i sidste ende.

– Vi er selvfølgelig nødt til at være kritiske i forhold til nogle af de små ting, som vi misser hist og pist. Det er bare den hårde lære lige nu, fordi vi ikke får output på de anstrengelser, som vi gør os, forklarer cheftræneren.

Point er det vigtigste

Nul point efter tre kampe er selvfølgelig ikke, hvad FCM-lejren havde håbet på for tre uger siden. Derfor er analysen da også fuldstændig tydelig.

– Vi skal have nogle point, slår Brian Priske fast og fortsætter:

– Jeg har en rigtig god følelse af, at vi nok skal hente point. Der er så meget kvalitet i det her hold, og alle mand har et ekstra gear, når der er brug for det. Så 100%, der skal point på kontoen.

Der er altså ingen tvivl om, hvad ambitionen for resten af gruppespillet er. De gode præstationer skal omsættes til point.

De sidste tre kampe i gruppen bliver spillet på den anden side af landsholdspausen, når der igen er tre uger i træk med Champions League-fodbold for FC Midtjylland.