Førsteholdet

Priske: Et vigtigt skridt

Cheftræner Brian Priske sætter ord på sejren mod HB Køge og pokalturneringen, som ligger midt i et tæt kampprogram.

11/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Onsdag eftermiddag var der pokalfodbold på Capelli Sport Stadion for FC Midtjylland, som mødte HB Køge.

Det lyder isoleret set ikke så mærkeligt midt i november, men med tanke på, at Danmark og Sverige møder hinanden i en landskamp i aften, var det ikke helt normale forhold for midtjyderne.

Der er dog ingen klagesang fra Brian Priske, som fremhæver vigtigheden af planlægning i en periode, hvor FCM har spillet otte kampe på bare 25 dage.

– Vi har i lang tid vidst, at vi ville få det her program, og at pokalturneringen ville ligge i landskampspauserne, så det har vi planlagt efter. Det er også vigtigt at få turneringen afviklet, pointerer Brian Priske og uddyber:

– Vi har prioriteret pokalen højt, selvom vi har mange mand afsted med landsholdet og har et par skader.

Det siger cheftræneren naturligvis med henvisning til, at ti mand fra truppen ikke var med i HB Køge, fordi de er på landsholdstjeneste.

Dermed var truppens bredde en afgørende faktor i forhold til at sikre sig en sejr i onsdagens pokalopgør.

– Vi har en god og bred trup og også nogle unge drenge, som har brug for at spille. Alle, som var friske og til rådighed i førsteholdstruppen, var med i dag suppleret med et par stykker fra U19-holdet, siger Brian Priske.

FC Midtjylland trådte ind i 3. runde af Sydbank Pokalen og er altså nu videre til 4. runde, som ret beset er 1/8-finalen.

Ambitionen på holdet er, at det skal blive til meget mere end det, og derfor kalder cheftræneren også dagens sejr et vigtigt skridt på vejen til at komme langt i turneringen.

– Da sæsonen gik i gang, havde vi tre mål, hvor pokalturneringen er et af dem. Derfor er det selvfølgelig et vigtigt skridt at komme videre til næste runde, og så går vi efter at gå hele vejen, afslutter Brian Priske.

Nu står den på landsholdspause for FCM, idet der nu er ti dage til næste kamp. Det er mod AGF i Superligaen.