Førsteholdet

Priske: Jeg vil se et toptunet Midtjylland-hold

Cheftræner Brian Priske sætter ord på forventningerne til aftenens topkamp mod Brøndby, som er den direkte duel om 1. pladsen i 3F Superliga.

05/04/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

20/21-sæsonen har på mange måder været historisk for FC Midtjylland med den første Champions League-deltagelse som højdepunktet indtil videre.

Det er dog ingen mæthed at spore i FCM-lejren, som har fokus rettet mod 50 vigtige dage, hvor nye ambitioner skal indfries.

– Vi er ikke i tvivl, hvad det drejer sig om. Det er vores mål at vinde de to turneringer, vi er med i, og det er jo nu, at det hele skal afgøres. Det er en fed periode, fordi det er ti kampe med fuld smæk på i ligaen plus pokalturneringen, så vi glæder os, fortæller Brian Priske.

Det første pejlemærke i mesterskabskampen venter i aften, når den direkte konkurrent til mesterskabet gæster MCH Arena.

Brian Priske er ikke i tvivl om Brøndby-kampens betydning, men er samtidig klar over, at der er ti vigtige ligakampe forude.

– Vores tilgang er altid, at vi skal vinde den kamp, som ligger foran os. Selvfølgelig går vi efter at tage 1. pladsen tilbage med det samme, men mesterskabet afgøres ikke kun i denne kamp. Alle ti kampe bliver sindssygt afgørende, understreger cheftræneren.

Priske har aldrig tabt til Brøndby som cheftræner, og den statistik skal videreføres ved at ramme et højt niveau fra første fløjt.

– Jeg håber at se os være oppe i det højeste gear fra start. Vi skal bygge videre på de tre seneste kampe og finde nogle gode offensive takter frem igen. Basen er som altid vores defensiv, hvor vi skal være kompakte mod en god modstander, men jeg vil se et toptunet Midtjylland-hold. Vi skal ud og dominere, fastslår Brian Priske.

Lever og ånder for kampene

Hidtil har Priskes tropper været i aktion 36 gange i den kompakte sæson, men der har været kampfri i de seneste to ugers landsholdpause.

Det har givet et afbræk, hvor spillere og stab har haft et par fridage, men også tid til flere taktiske detaljer i træningen.

– På nogle punkter er det rart nok lige at kunne trække stikket et par dage, men på den anden side har det også været lange 14 dage uden kamp. Man savner hurtigt adrenalinen omkring kampene, så vi er sulte for at komme i gang igen, siger Brian Priske og uddyber:

– Vi har selvfølgelig kunne gå lidt i dybden med nogle taktiske ting, selvom vi har haft en del spillere afsted med landshold, men pausen har mest af alt handlet om at samle energi til de næste 50 dage.

Netop de kommende 50 dage bliver skelsættende for sæsonen med afgørelsen på 3F Superliga og Sydbank Pokalen. På de syv uger er der i øvrigt fem midtugekampe.

– Vi har det godt i hverdagen med træninger og forberedelse, men i sidste ende er det kampene, vi lever og ånder for. Det er bare fedt, at det er et tætpakket program. Vi glæder os til at komme ud og få det afgjort, afslutter Brian Priske.

Kampprogram: FCM – Brøndby

Følg kampen

FC Midtjylland og Brøndby indleder Mesterskabsspillet i aften kl. 18.00 på MCH Arena. Du kan se kampen direkte på TV3+ med optakt fra kl. 17.00 eller følge opgøret i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Der skal lyde en varm anbefaling om at bruge matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk som ‘second screen’ under kampen. Her får du masser af indsigt med xG-værdier, heat- og touch maps for samtlige spillere samt masser af anden spændende statistik.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play