Randers uddelte bitter medicin til U19

FCM U19's føring smuldrede efter pausen, og et boldtab i overtiden blev dyrt.

07/05/21
Karsten Vestergaard

Efter nederlag i de to seneste kampe skulle FCM U19 fredag aften tilbage på sporet mod altid velorganiserede Randers.

Efter en chancefattig åbning tilfaldt kampens første store mulighed FCM. Frederik Christensen sendte bolden i dybden, hvor Randers’ keeper mistimede sit indgreb og blev efterladt strandet af Mads Hansen. Han afsluttede nærmest nede på selve baglinjen, hvorefter bolden smældede mod stolpen og sprang ud i hænderne på en lettet målmand.

Hjemmeholdet overtog herfra mere og mere af spillet, og det trak op til et føringsmål.

Aral Simsir modtog bolden midt på banen, men gik i græsset efter en ren tackling af en Randers-spiller. Gæsterne mente, at Simsir rørte bolden med armen, da han gik i jorden, men dommeren lod spillet fortsætte, og så drev Aral bolden frem.

Han lagde den af til Victor Lind, der lobbede bolden over til bagerste stolpe, hvor Mads Hansen var løbet i position. For en gangs skyld svigtede målnæsen dog, og Hansens hovedstød gik snert forbi mål.

Ulvene skulle dog ikke vente ret meget længere på føringsmålet. To minutter efter spillede Andreas Nibe bolden i dybden til Victor Lind, der øjeblikkeligt lagde den af til Aral Simsir (billedet). Han trak skarpt ind foran Randers’ mål og scorede fra feltkanten med et fladt spark.

Udligning og Randers-udvisning

Med 1-0 ved pausen havde FCM U19 kampen, hvor de ville have den, men ambitionen om tre point fik et knæk kort inde i anden halvleg.

Ingen fik taget markeringen af gæsternes Andreas Pisani, der modtog bolden lidt uden for feltet og takkede for tid og plads ved at klappe bolden op i krydset. Birksø fik fingrene på, men kunne ikke forhindre målet.

Da der var spillet knap en time, gjorde Randers det dog svært for sig selv. Gæsternes Jeppe Kudsk bremsede en omstilling ved at hive fat i Victor Lind, og det kostede ham hans andet gule kort.

Dermed måtte Randers spille en mand i undertal, men tingene blev ikke mærkbart lettere for FCM af den grund. Gæsterne samlede sig i to massive fire-kæder foran eget mål og afgav ganske vist en del plads ude i siderne, men blot for at stå endnu mere solidt omkring feltet.

FCM’erne gav sig til at bearbejde Randers-muren og forsøgte tålmodigt at spille sig igennem til den chance, der kunne afgøre kampen til deres fordel.

Et kvarter før tid fik Aral vendt og drejet sig så meget inde i feltet, at han kom fri, men desværre kunne han ikke få kroppen ind over bolden til sidst, og den store chance strøg en meters penge over mål.

I det 91. minut lykkedes det Simsir at få driblet sig fri til afslutning inde i feltet, men Randers’ Jonas Langballe viste lynreflekser og halvklarede bolden ud til Danijel Djuric, der trampe-sparkede forbi den ene stolpe.

I fjerde minuts overtid skete så det, der ikke måtte ske.

Mikkel Fischer sparkede forbi bolden i en ufarlig situation ude ved den ene sidelinje, og så fik Randers en 2 mod 1-situation. Den forvaltede de til perfektion, og bolden endte hos indskiftede Karl Dreier Leth, der bragede bolden op i krydset uden chance for Valdemar Birksø.

Vild jubel hos Randers-spillerne og afgrundsdyb ærgrelse hos FCM’erne, der kunne se dommer Martin Outzen fløjte kampen af sekunder senere.

Sæsonens mest frustrerende kamp

Cheftræner Henrik Jensen lagde ikke skjul på, at det var en meget frustrerende kamp for ham og spillerne, men han vendte blikket indad:

– Vi får ikke spillet på det niveau, som vi ved, vi er i stand til. Vi har meget boldbesiddelse, men vi skaber ikke nok målchancer – heller ikke efter udvisningen til Randers. Vi har enormt mange tilløb og indspil, men den sidste kvalitet manglede, og det blev en bøvlet kamp, hvor Randers var dygtige til at spille hen over vores pres. Det var en præstation under par i aften, erkendte FCM U19’s cheftræner.

FCM U19 får muligheden for at revanchere sig på onsdag kl. 18.00, hvor ulvene møder Silkeborg.

FC Midtjylland U19 – Randers FC U19 1-2 (1-0)

36′ 1-0 Aral Simsir
48′ 1-1 Andreas Pisani
94′ 1-2 Karl Dreier Leth

FCM U19 (4-3-3): Valdemar Birksø – Rasmus Kristiansen (86′ Simon Ulrich Madsen), Victor Bak Jensen (67′ Hosine Bility), Mikkel Fischer, Tobias Damtoft – Frederik Christensen, Oscar Fraulo, Andreas Nibe (63′ Mikkel Tønnesen) – Aral Simsir, Mads Hansen (86′ Danijel Djuric), Victor Lind.