Førsteholdet

Raphael Onyedika kåret til årets unge spiller i 3F Superliga

Den nigerianske midtbanemotor takker for tilliden i sin første sæson i 3F Superliga, hvor han netop er blevet kåret til rækkens bedste unge spiller.

21/06/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Raphael Onyedika har slået sit navn fast i dansk fodbold. Med 48 kampe i sin første seniorsæson i FC Midtjylland er den 21-årige nigerianer gået direkte ind som en bærende spiller på den midtjyske midtbane.

Det er nu blevet belønnet med prisen som årets unge spiller i 3F Superliga, som et ekspertpanel i Divisionsforeningen uddeler til en spiller født i 2001 eller senere.

– Det betyder rigtigt meget for mig at få denne kåring. Det er altid rart med anerkendelse, selvom det er holdets resultater, der er det vigtigste for mig. Jeg er glad for at have spillet så mange kampe og været en fast del af holdet, siger Raphael Onyedika.

– Sæsonen er gået meget bedre, end jeg havde turde håbe på. Der skal lyde en stor tak til trænerne og mine holdkammerater, der har været gode til at hjælpe mig, så jeg hele tiden har kunne forbedre mig, tilføjer han.

– Det har været det vigtigste for mig, og det er det stadig. Jeg vil hele tiden blive bedre. Så jeg fortsætter med at arbejde hårdt hver dag til træning og kigger på hver kamp for at se, hvad jeg kan gøre bedre, forklarer Onyedika.

I den forgangne 3F Superliga-sæson spillede den unge kraftkarl 31 ud af 32 mulige ligakampe, hvoraf de 29 var fra start. Nu sætter Onyedika kurs efter et endnu højere niveau.

– Jeg er taknemmelig for den tillid, Bo og trænerteamet har givet mig fra start. Nu vil jeg fortsætte med at betale tilbage inde på banen, hvor jeg forhåbentligt kan bidrage til, at vi kan gøre det bedre i den nye sæson, lyder det fra Raphael Onyedika, som fortsætter:

– Det er en stor drøm og ambition for mig at vinde det danske mesterskab. Det håber jeg, vi kan gøre næste år, men først skal vi blive klar til sæsonstarten. Det er vigtigt at komme godt i gang i ligaen, og der kommer hurtigt nogle store europæiske kampe. Jeg glæder mig til, at sæsonen starter.

Stort tillykke til Raphael Onyedika med kåringen som årets unge spiller i 3F Superliga.