Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Førsteholdet

Raphael Onyedika solgt til Club Brugge

FC Midtjylland og Club Brugge er blevet enige om en rekordaftale, der sender Raphael Onyedika til de belgiske mestre. Skiftet til en udenlandsk liga er kulminationen på to års konstant udvikling hos den tidligere akademispiller.

28/08/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Raphael Onyedika har udviklet sig til fast mand i FC Midtjyllands startopstilling det seneste år. Med sin fysik, løbevilje og utallige bolderobringer har nigerianeren været en dominerende skikkelse på den midtjyske midtbane.

Nu er det 21-årige stortalent klar til at tage det næste skridt i sin fodboldkarriere, idet han skifter til Club Brugge, som vandt den belgiske liga sidste sæson og er faste deltagere i Champions League.

Sportschef Svend Graversen er glad for at kunne sende Raphael Onyedika videre ud i fodboldverdenen i en handel, som er i toppen af de største salg i klubbens historie.

– Vi er stolte over Raphaels rejse, som bekræfter det gode arbejde, vi har skabt sammen med FC Ebedei. Der er tale om det største salg af en akademispiller i vores historie, og det er endnu en blåstempling af talentarbejdet i FC Midtjylland, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Raphaels udvikling har taget enorm fart det seneste år, hvor han er gået fra at komme ind på vores førstehold til nu at blive skudt afsted til en topklub. Vi er glade for at kunne sende en rigtig god fodboldspiller – og ikke mindst en ydmyg, hårdtarbejdende og vellidt person – videre mod nye udfordringer, og vi glæder os til at følge ham i Belgien og i Champions League.

Fra 1. division til Champions League på to år

Raphael Onyedikas skifte til Club Brugge er definitionen på en sand solstrålehistorie. For to år siden drog det arbejdsomme midtbanetalent på udleje i FC Fredericia, hvor han hurtigt blev en profil i Danmarks næstbedste række.

– Når jeg ser tilbage på min tid i Midtjylland, er jeg glad og stolt. Jeg har gennemgået en fantastisk udvikling og har fra dag ét følt mig til rette i miljøet, lyder det fra Onyedika.

Opholdet i Fredericia var med til at give Raphael Onyedika uvurderlig seniorerfaring, før nigerianeren et år efter var klar til at bryde igennem på FCM’s førstehold.

– Jeg er glad for den plan, vi i fællesskab lavede, da jeg kom til fra FC Ebedei. Det har krævet hårdt arbejde, og der har været nedture undervejs, men jeg er meget ydmyg, når jeg tænker tilbage på alle de mennesker, der har hjulpet mig med at nå hertil, lyder det fra den nu tidligere akademispiller.

– På akademiet blev jeg introduceret til europæisk fodbold, før jeg spillede min første sæson som senior i FC Fredericia. Her tog jeg store skridt på og uden for banen, og jeg er meget taknemmelig for min tid der. Den rustede mig til at erobre en plads på førsteholdet i Midtjylland, hvor jeg spillede Europa League og vandt mit første trofæ. Det var den perfekte plan for min udvikling, fortæller midtbanekrigeren.

– Jeg kommer til at savne alle folk i klubben, og jeg vil takke hver og en. De har alle en aktie i min udvikling. Fansene fortjener også et stort skulderklap for deres opbakning. De tog rigtig godt imod mig, og jeg er stolt over at have repræsenteret klubben.

Raphael Onyedika var ikke længe om at slå sit navn fast i dansk topfodbold. I den første sæson på FCM’s 3F Superliga-mandskab blev det til 48 kampe for midtbanespilleren, der hurtigt tog sine evner op på det næste niveau, da chancen bød sig.

Præstationerne medvirkede til, at Raphael Onyedika blev kåret til årets unge spiller i Danmarks bedste række for 2021/2022-sæsonen.

I alt er det blevet til 57 kampe, fire mål og to assists i Midtjylland-trøjen siden debuten mod OB den 16. juli 2021. Raphael Onyedika har været med til at vinde pokalturneringen, mens det er blevet til en sølvmedalje i 3F Superliga.

Endnu en god historie fra FC Ebedei

Ligesom blandt andre Paul Onuachu og Frank Onyeka kom Raphael Onyedika til FCM fra den nigerianske samarbejdsklub, FC Ebedei.

Som de to førnævnte tidligere Midtjylland-profiler har Raphael Onyedika nu også det tilfælles med de forhenværende midtjyske publikumsfavoritter, at han har formået at fuldføre et skifte til en topklub efter flotte præstationer på heden.

Frank – fra Ebedei til verdens største liga

Transferen er samtidig en blåstempling af samarbejdet mellem FC Ebedei og FCM. Ikke nok med at fremtidige fodboldstjerner ser dagens lys, så er de store handler også med til at sikre bedre livsvilkår i spillernes hjemland gennem velgørenhedsarbejde.

Nu er det altså Club Brugge, som får glæde af den 21-årige midtbanespiller. FC Midtjylland takker “Rapha” for indsatsen og ønsker ham alt det bedste i fremtiden.