Førsteholdet

Rasmus Nicolaisen på leje i England

I jagten på fast spilletid rejser midterforsvareren til Portsmouth i League 1 på en lejeaftale, der gælder resten af sæsonen.

23/09/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

For første gang i et årti skal Rasmus Nicolaisen trække end anden klubtrøje over hovedet, når han går på banen.

Dengang var trøjen gul i samarbejdsklubben Aulum IF, og nu rykker forsvarsspilleren fra FC Midtjylland til England, hvor han skal prøve sig af.

Her har Rasmus Nicolaisen fået en lejeaftale med League 1-klubben Portsmouth. Lejeopholdet løber indtil 31. maj 2021. Han lægger ikke skjul på, at det er minutter på banen, som har haft stor betydning.

– Først og fremmest skal jeg have spilletid. Jeg er blevet 23 år, så det er ved at være tid til at vise mig frem fast. Det er planen, at jeg skal spille en masse gode kampe og forhåbentligt levere på et højt niveau, fortæller Rasmus Nicolaisen.

Den lokale stopper har taget hele turen gennem Herning Elite og akademiet i Ikast, inden det i 2017 blev til førsteholdsdebut. Nu venter et nyt kapitel i karrieren, og det ser hovedpersonen som en spændende udfordring.

– Portsmouth er en klub med ambitioner om at rykke op, så det ser jeg frem til at være en del af og bidrage til. Jeg har haft nogle gode snakke med klubben, og jeg har en god mavefornemmelse om opholdet, lyder det fra Rasmus Nicolaisen.

Forsvarsspilleren er kendt for sin duelstyrke både defensivt og offensivt samt et venstreben, der er skruet godt på. De spidskompetencer skal nu testes i fodboldens hjemland.

– Fodboldkulturen i England bliver også spændende at opleve. Engelsk fodbold har altid tiltalt mig, så det glæder jeg mig til at prøve kræfter med, pointerer Rasmus Nicolaisen.

Spilleren med Aulum-rødder har opnået 51 kampe på FC Midtjylland førstehold, hvor det er blevet til seks scoringer.

Gylden mulighed

Sportschef Svend Graversen ser frem til at følge Rasmus Nicolaisen i Portsmouth, som ligger på den engelske sydkyst.

– Det er en gylden mulighed for Nicolaisen at komme ud og bevise sig i en stærk liga. Det har han fortjent at få lov til, og vi håber at se ham vise sig frem på den scene, fortæller Svend Graversen.

Sportschefen lægger ikke skjul på, at konkurrencen om pladserne i det midtjyske forsvar er stor.

– Vi har en kæmpe stor tro på, at Nicolaisen har kvalitet til at indgå i midterforsvaret i FCM. Det har han tidligere bevist, men lige nu er konkurrencen ekstremt stor. Det er vigtigt, at han bliver ved med at udvikle sig, så når han står i FCM om et år, er det en forsvarsspiller, der er blevet endnu dygtigere, pointerer sportschefen.

Vi ønsker Rasmus Nicolaisen held og lykke i England og glæder os til at se ham i FC Midtjylland-trøjen igen.