Klubben

Rasmus Nissen Kristensen – FCM-dna, klubfølelse og drømmen der gik i opfyldelse

Rasmus Nissen Kristensen har spillet Champions League, scoret mål i Premier League og startet inde for Danmark til en VM-slutrunde. Men for den utrættelige højre back fra Brande vil debuten på MCH Arena altid være noget af det største.

16/05/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Man skal ikke høre længe på Rasmus Nissen Kristensen – i daglig tale blot kaldet ‘NK’ – for at forstå, at FC Midtjylland betyder noget helt specielt.

Med sin opvækst i en sportsgal familie bosiddende i Brande var det nærliggende at spejde mod det daværende SAS Arena (i dag MCH Arena, red.), når drømmen om en tilværelse som professionel fodboldspiller skulle visualiseres.

Den klassiske historie om en ung knægt, der forsøgte at kopiere sine største idoler i de trygge rammer i familiens baghave. I Rasmus Nissens tilfælde blev drømme dog til virkelighed – og måske endda mere til:

– FC Midtjylland er for mig forbundet med kæmpestor nostalgi. Da jeg var ti år gammel og løb rundt og drømte om at score for et eller andet hold, var det Midtjylland. Jeg har altid drømt om at spille for klubben, mindes Rasmus Nissen og fortsætter:

– Jeg tænker tilbage på min tid i Midtjylland som noget af det største. Det første halve år, jeg havde på førsteholdet, er noget af det fedeste, jeg har prøvet.

– Det var surrealistisk. Jeg kommer fra en fodboldfamilie. Min fætter, Leon Jessen, spillede i klubben før mig, så jeg var inde at se alle kampe og var kæmpe fan. Jeg har haft sæsonkort, siden de byggede stadionet i Herning.

Akademiet som grundsten

Rasmus Nissen skiftede til FCM i 2012 på en ungdomskontrakt. Forinden da var turen gået fra barndomsklubben Brande IF til Herning Fremad, hvor ‘NK’ hurtigt blev en del af det midtjyske Klubsamarbejde og diverse talentudtagelser.

– Min tid på akademiet har formet mig som menneske og spiller, understreger Rasmus Nissen.

Den danske landsholdsspiller husker tiden på akademiet som var det i går. Derfor er han – trods en status som fast starter i verdens stærkeste liga, Premier League – bevidst om, hvad han kommer fra.

– Jeg forsøger at give alt det tilbage, jeg kan. Mest af alt forsøger jeg at være et godt eksempel på en fodboldspiller, der har benene solidt plantet på jorden og er 200 procent bevidst om, hvor jeg kommer fra og aldrig tager det for givet. Det er noget af det vigtigste for mig.

Tiden på det midtjyske akademi har også lagt grundstene for, hvor ‘NK’ er den dag i dag. Var det ikke for hans daværende træner – den nuværende U19-chef Kenneth Andersen – havde den ærgerrige Leeds-spiller måske aldrig endt som højre back.

– Kenneth Andersen er for mig den bedste ungdomstræner i Danmark nogensinde. Det var ham, der fik mig til at shine og nå mit potentiale. Han var den første træner på akademiet, som lagde sine æg i min kurv. Ham skylder jeg meget. Han er en træner, jeg vil gøre alt for. Jeg vil følge ham blindt, og han er også grunden til, at jeg blev omskolet til højre back.

– Alt gik op i en højere enhed

På kun et halvt år gik Rasmus Nissen fra at være en ung, nyoprykket spiller i førsteholdstruppen til fast spilletid i Superligaen. Debuten faldt som 18-årig i et nederlag mod FC Nordsjælland, men siden da så stortalentet sig ikke tilbage.

– Jeg stod pludselig som 19-årig og skulle til at gentænke alle mine drømme, fordi jeg nu havde nået dem. Det har altid været min drøm at spille for FC Midtjylland på MCH Arena foran min familie og venner, som er fans af klubben. Det har altid været det største for mig, fortæller ‘NK’.

Den nu 25-årige forsvarsspiller husker særligt, hvordan det var pludselig at skulle dele omklædningsrum med nogle af sine idoler.

– Jeg kom op og spillede fast nærmest fra start af. Jeg var den nye unge, og det hele gik op i en højere enhed.

– Man har jo ikke noget begreb af, hvem folk er, når man bare ser dem spille fodbold – der beundrer man dem bare. Lige pludselig skulle jeg stå og snakke en-til-en og være på samme niveau. Det var vanvittigt.

– Jeg kom op på førsteholdet, og med ét havde jeg Kristian Bach Bak som holdkammerat. En spiller, jeg altid havde været kæmpefan af, særligt fordi min far også var stor fan af ham. Han var først min holdkammerat, efterfølgende min assistenttræner og en af hovedårsagerne til, at jeg endte med at forlænge min kontrakt i 2016, siger Rasmus Nissen.

Forholdet ændrer sig ikke

Meget vand er løbet gennem åen, siden Rasmus Nissen rev teltpælene op og skiftede til den hollandske hovedstadsklub Ajax Amstersam i 2018. Sidenhen gik turen til de østrigske mastodonter fra Red Bull Salzburg, inden knægten fra Brande i sommer skrev under med Leeds United i den engelske Premier League.

Ikke desto mindre er forholdet til FC Midtjylland intakt:

– Der er fortsat mange personer i og omkring klubben, som har stor betydning for mig. Chefanalytiker Søren Bjerg betyder meget for mig, og han er en, jeg holder tæt kontakt med. Derudover taler jeg også med Kristian Bach Bak. Vi har altid set tingene ens, og han har altid været en, jeg har kunne læne mig op ad.

– Det er også de samme folk på ledelsesgangene med Svend Graversen, Claus Steinlein og akademichef Flemming Broe.

– Hvis jeg kan, kommer jeg og ser kampene på MCH Arena. Det er noget, jeg prioriterer og godt kan lide. Det er meget sjovt at se fodbold som fan nogle gange. Mit forhold til klubben ændrer sig ikke, fortæller ‘NK’.