Førsteholdet

Reaktioner efter Larnaca-sejren

Oliver Sørensen, Henrik Dalsgaard og Nikolas Dyhr sætter ord på tirsdagens vigtige sejr over AEK Larnaca.

26/07/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland slog tirsdag aften AEK Larnaca efter straffesparkskonkurrence oven på 1-1 i ordinær spilletid.

Sejren betyder, at midtjyderne er kvalificeret til et europæisk gruppespil for tredje år i streg, eftersom klubben nu er sikret minimum Europa League-deltagelse.

Udover sejren tog hele otte spillere med en fortid på FCM’s akademi del i kampen, hvor blandt andre Oliver Sørensen, Pione Sisto og Nikolas Dyhr scorede fra 11-meterpletten.

Oliver Sørensen: – Vildt fedt at være en del af

Den 20-årige midtbanespiller og tidligere akademispiller gjorde et flot indhop, hvor han blandt andet var med til at afgøre tingene med en scoring i straffesparkskonkurrencen.

– Jeg er lettet og glad. Det er super fedt, at vi har kvalificeret os til det tredje gruppespil i streg, siger Oliver Sørensen og fortsætter:

– Der var en voldsom stemning, og det var en hektisk kamp. Jeg kommer fint ind i det, og at vi går videre er prikken over i’et. Det betyder sindssygt meget, at vi vinder og får et resultat, og det er vi sindssygt glade og stolte over.

– Det er vildt at stå her lige pludselig. Jeg kan huske mange af kampene i efteråret, hvor vi for eksempel spillede nede i Serbien. Der så jeg til fra sidelinjen, så det er vildt fedt at være en del af nu. Jeg suger det hele ind.

Henrik Dalsgaard: – Forløsning at være i gruppespil

Den 32-årige forsvarsspiller spillede en solid kamp i forsvaret, ligesom han stod for den vigtige udligning i opgørets indledning.

– Det er altid en lettelse, når man vinder til slut. Det er fedt at være sikre på et europæisk gruppespil allerede nu, og det er skønt, at vi ikke skal til Partizan, men nu er sikre på minimum Europa League. Den her klub har ambitioner om altid at spille europæisk gruppespil, og det er fedt at være en del af, siger dagens målscorer og fortsætter:

– Vi viser, vi er blevet mere stabile i Europa. Det gruppespil, vi spillede sidste år, var rigtig godt, og vi havde fortjent at gå videre til knockoutfasen i Europa League. Nu skal vi jagte drømmen om Champions League og give den alt, men vi er også bevidste om, at Benfica bliver en stor mundfuld.

– Første halvleg var lidt for åben, men vi fik mere styr på det senere i kampen. Det er bare sådan nogle kampe her, hvor man ved, det aldrig bliver rigtig godt. Det vigtigste er sejren.

Nikolas Dyhr: – Fedt at opleve med venner fra akademiet

Den tidligere akademispiller kom ind til begyndelsen af 2. halvleg og var med til at kæmpe sejren i hus.

– Følelsen er fuldstændig fantastisk. Det er det her, vi har drømt om. Vi er godt klar over, at præstationen ikke var skidegod, selvom vi får lukket bedre ned for dem efter pausen. Der var mere tryk på end i 3F Superliga, og det er bare fedt at spille i sådan en kulisse, siger den 21-årige venstreback.

– Det er vildt at tænke på, vi er otte tidligere akademispillere, som er på banen i dag. Det viser lidt om, at vi bliver brugt på akademiet, og det er super fedt, at mange af dem, jeg har spillet ungdomsfodbold med, også kan gøre sig gældende her på førsteholdet.