Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Reaktioner fra flot aften på Anfield

Erik Sviatchenko og Brian Priske sætter ord på præstationen mod Liverpool, og de var begge tilfredse med indsatsen, men ærgrede sig over, at det ikke blev til point.

27/10/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland tabte 2-0 til Liverpool tirsdag aften, men præstationen var hele vejen i gennem rigtig stærk, og niveauet var højnet i forhold til Atalanta-kampen.

– Langt hen ad vejen viste vi, hvad vi er lavet af, og det var dejligt at se. Vi viste, at vi havde lært af de 90 minutter mod Atalanta, lyder det fra Erik Sviatchenko efter slutfløjtet.

Brian Priske deler synspunktet og pointerer, at der blev bevist noget overfor hinanden.

– Der er ingen tvivl om, at vi er godt tilfredse med præstationen, der blev lagt for dagen i dag. Vi fik bevist overfor hinanden, at vi kan begå os i Champions League, siger Brian Priske.

Anders Dreyer var inden Liverpools 2-0-scoring i overtiden meget tæt på at udlignede, da hans chip gik i sidenettet. Derfor var skuffelsen også til at spore over resultatet i omklædningsrummet.

– Vi sidder med fornemmelsen af, at der var en mulighed for at chokere hele verden som underdog, men vi må bare tage de gode ting med til Ajax-kampen, hvor vi forhåbentligt kan gøre det godt og få point med, fortæller FC Midtjyllands anfører.

Første hold til at lukke af for Liverpool i 51 første halvlege

Forud for opgøret var det store fokuspunkt i FCM-lejren at have bedre styr på organisationen og dermed holde Liverpool fra så mange chancer, som Atalanta tilspillede sig i sidste uge.

Det lykkedes i høj grad samtidigt med, at de individuelle fejl i opspillet også var minimeret. Faktisk var den midtjyske defensiv så stærk, at det var første gang i 51 kampe, at Liverpool ikke havde en afslutning indenfor rammen i første halvleg på Anfield.

– Distancen mellem os og organisationen var bare til UG i dag, og så bliver det også nemmere at spille på Champions League-niveau. Der var ingen benovelse, og folk var tip-top klar til at præstere og ligeglad med, hvem vi mødte. Der manglede lige de sidste procenter for at få point, og det er det man ærgrer sig over nu, forklarer Erik Sviatchenko.

Også cheftræneren er glad for FCM’s udtryk i kampen og fremhæver antallet af chancer, som Liverpool kom til.

– Jeg er tilfreds med den måde, vi leverede som hold, og at vi kunne gøre det stort set over 90 minutter uden de helt store udsving. Vi giver meget få chancer væk mod en meget stærk modstander, afslutter Brian Priske.

Næste opgave i gruppespillet hedder Ajax Amsterdam. Hollænderne gæster MCH Arena på onsdag i næste uge til den tredje kamp i gruppen.