Førsteholdet

Reaktioner fra sejren i Brøndby

Daniel Høegh, Gustav Isaksen og Henrik Jensen glæder sig over mandagens 3-1-sejr, men hæfter sig samtidig ved, at der er plads til spillemæssige forbedringer forud for den kommende hektiske periode.

26/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland hentede den tredje sejr på stribe mandag aften, da det blev til en 3-1-sejr på Brøndby Stadion i en kamp, hvor midtjyderne var i overtal i 80 minutter.

– Det var en kamp med utroligt mange hændelser, som selvfølgelig påvirkede forløbet, siger assistenttræner Henrik Jensen med henvisning til Brøndbys røde kort og de to straffespark i første halvleg.

– Vi håndterede overtallet godt til at starte med og fik lagt et lille tryk på, men alligevel tillader vi en kontra, som gav dem et straffespark og en føring. Derfra var det en mental opgave, men drengene kæmpede sig lynhurtigt tilbage, og det var vigtigt, vi fik scoret to mål før pausen.

– Anden halvleg blev lidt mere urytmisk. Vi ville gerne have kontrolleret kampen lidt bedre indtil 3-1-scoringen, men da vi fik den, fik vi samtidig lukket kampen. Vi er glade for sejren og de tre point og retter nu fokus mod den næste opgave mod Vejle, som også er utrolig vigtig for os, siger Henrik Jensen.

Høegh: Fået skabt momentum

Kampen var en dramatisk affære med to straffespark, et rødt kort og masser af chancer.

– Det var en vild og hektisk kamp. Nok også lidt for hektisk efter min smag. Set udefra var det nok en rigtig seværdig kamp, men inde på banen ville vi gerne have haft lidt mere kontrol. Vi forvaltede ikke overtallet helt godt nok og fik et par gange afgivet nogle dumme kontramuligheder, siger Daniel Høegh og fortsætter:

– Der er plads til forbedringer i vores restforsvar, så det skal vi hjem og kigge på. Men i sidste ende er det de tre point, som gælder, så det er vi selvfølgelig super tilfredse med at tage med os hjem.

FCM har vundet fem af de seneste seks opgør og agter at fortsætte de positive takter.

– Vi har fået skabt momentum, og de marginaler, som tidligere gik lidt imod os, er nu røget over på vores side. Det er vores fortjeneste i og med, at vi har leveret bedre præstationer, så vi skal bare blive ved med at klø på, understreger Daniel Høegh.

Højdepunkter: Brøndby v FCM

Isaksen: Ingen gik til mig

Gustav Isaksen var involveret i flere af opgørets højdepunkter. Først fremtvang han det røde kort til Andreas Maxsø, inden han kort før pausen krøllede bolden ind i det lange hjørne via stolpen og gjorde det til 2-1.

– Jeg tænkte egentligt, at den bare skulle ind over, men da ingen gik til mig, kunne jeg lige så godt trykke på dåsen, siger Gustav Isaksen om sin syvende sæsontræffer.

Han er sammen med resten af holdet gået ind i en afgørende fase af sæsonen, hvor Brøndby-kampen var den første af seks kampe på 18 dage.

– Det er kun positivt. Vi klager ikke over, at der venter os et hektisk program. Det er fedt, at vi stadig er med i to turneringer, og vi glæder os til den periode, hvor vi bare skal fortsætte med at bygge på, lyder det fra Gustav Isaksen.

Næste kamp for FCM er allerede på torsdag, hvor den første af to pokalsemifinaler mod Vejle venter. Opgøret spilles på Vejle Stadion kl. 18.30.

Info: Udebanetur til Vejle