Førsteholdet

Reserveliga ændrer format: Se FCM’s kampprogram

I denne sæson laves konceptet af Reserveligaen om, og fremover afvikles der i stedet Future Cup. Sportschef Svend Graversen sætter ord på det nye format.

07/08/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Siden 2007 har FC Midtjylland deltaget i Reserveligaen, hvis formål er at give spilminutter til de førsteholdsspillere, der trænger til at komme i kamp. Turneringen er samtidig blevet brugt til at lade talentfulde ungdomsspillere snuse til seniorfodbold.

Fremover bliver særligt sidstnævnte et fokuspunkt, når Reserveliga erstattes af Future Cup.

I det nye turneringsformat bliver fokus på talentudviklingen øget, idet klubberne primært skal stille med spillere på 21 år eller yngre. Der er dog mulighed for at supplere med op til fem ældre spillere i truppen, som har brug for kamptræning. Modsat Reserveliga må lånespillere ikke benyttes i Future Cup.

– Vi hilser det nye format velkommen. Det er en opgradering af hele det koncept, vi kender som reserveholdsturneringen. Man har forsøgt at gøre turneringen mere attraktiv for både klubberne, tilskuerne og medierne ved, at man er sikker på at se de næste talenter, samtidig med at kampene skal foregå på stadioner, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– For os er det her en opgradering, idet man får færre men mere promoverede kampe. Det vil sige, at spillere, som skal have kamperfaring i det her format, forhåbentligt også bliver mere motiverede og stimulerede i forhold til at spille betydningsfulde opgør. Future Cup skal ses som en del af en ny talentstrategi udarbejdet af DBU og Divisionsforeningen.

Mere om det nye format

Udover ovenstående er der også en række andre nye tiltag, som bliver en fast del af Future Cup.

Deltagere

  • De 12 nuværende 3F Superliga-klubber samt mulighed for op til fire yderligere klubber. I denne sæson bliver det SønderjyskE, Vejle Boldklub og Esbjerg fB, der udfylder de ekstra pladser.

Format

  • Der spilles efter en såkaldt ‘Swiss Model’, hvor alle deltagerhold indgår i den samme stillingstabel. Det gælder også, selvom man ikke møder alle de andre hold i rækken.
  • Future Cup bliver spillet over hele sæsonen, og alle 15 deltagerhold spiller seks kampe.
  • Hvis det er muligt, bliver der afviklet en afsluttende finale i maj 2023 mellem de to bedst placerede hold i tabellen.

Kampinddeling

  • Kampprogrammet er baseret på seedningslag af de repræsenterede klubber, hvor seneste sæsons tabelplacering samt klubbernes antal stjerner i DBU’s U-licenssystem har betydning.
  • Hver klub parres med to øvrige klubber i sit eget seedningslag og derudover en klub fra hver af de fire øvrige seedningslag. På den måde bliver det til i alt seks kampe over sæsonen.

Kampprogrammet

FCM’s kampe for den nuværende sæson af Future Cup kan ses nedenfor. Tidspunkterne kan ændre sig løbende alt efter førsteholdets kampprogram.

AaB – FC Midtjylland
Mandag 19. september 2022 kl. 13.00

FC Midtjylland – Esbjerg fB
Tirsdag 15. november 2022 kl. 13.00

FC Midtjylland – Brøndby IF
Mandag 20. februar 2023 kl. 16.00

F.C. København – FC Midtjylland
Onsdag 15. marts 2023 – klokkeslæt endnu ikke fastlagt

FC Midtjylland – Viborg FF
Tirsdag 11. april 2023 kl. 16.00

OB – FC Midtjylland
Mandag 8. maj 2023 – klokkeslæt endnu ikke fastlagt