Førsteholdet

Rømer med gode FCK-minder: Skal komme med samme power

Nogle af André Rømers bedste fodboldminder stammer fra kampene mod F.C. København. Søndag skal et nyt slag slås, og den 30-årige midtbanespiller vil se holdet bringe samme power som i seneste møde.

12/04/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Det er en spændende tid at være FC Midtjylland-spiller i. Med 15 point ud af 21 mulige i 2024 og 11 sejre i de seneste 13 ligakampe er holdet placeret på en delt 1. plads i landets bedste fodboldrække.

– Det er selvfølgelig sjovt lige nu. Da jeg kom i sommer, skulle vi lige finde vores stil og ståsted med mange nye spillere, men det er gradvist blevet bedre for hver kamp. Relationerne er kommet på plads, vi ved, hvad vi skal, og hvad vi vil. Det er fedt at være med i toppen igen, siger André Rømer.

Søndag skal endnu et stort slag slås, når FCK gæster det midtjyske. Spørgsmålet er, om André Rømer endnu en gang noterer sig for en historisk dag på heden – ligesom han gjorde det i 2015 med sit mesterskabsafgørende mål og i 2017 med en flot helflugter i det lange hjørne.

– Haha. Det er ved at være mange år siden, smiler den rutinerede midtbanemand og fortsætter:

– Det var en fantastisk følelse at score dét mål i 2015 og få lov til at juble foran FCK-fansene. Det var en sindssyg følelse at se bolden gå ind og at kunne fejre det efter slutfløjt med en fantastisk fest, jeg ikke husker så meget af. Men jeg er blevet fortalt, at det var sjovt.

– I 2017 havde jeg en dag eller to forinden været til scanning med mit første barn og fået at vide, at alt var okay. Der var timingen rigtig god i forhold til, at jeg i jubelscenen kunne vise folk, at jeg skulle være far. Jeg havde ikke fortalt det til nogen på det tidspunkt.

Hvordan ser du forskellen på FCM-holdene dengang og så i dag?

– Det var lidt anderledes forstået på den måde, at det var mere power-fodbold. Vi havde rigtig mange dygtige dødboldsspillere, store stærke folk. Det har vi stadig, men i dag er det kombineret med endnu flere tekniske folk på banen, særligt kanterne, siger Rømer.

Energi og power

Det seneste gode Rømer-minde mod FCK falder dog kun lidt over en måned tilbage – 2-0-sejren på MCH Arena, hvor Mads Bech Sørensen og Darío Osorio stod for scoringerne, mens der blev slået alltime-tilskuerrekord på lægterne.

– Den power, vi kom med fra start, moste vi dem fuldstændig med. 2. halvleg blev lidt for tidligt overlevelse, hvor vi stadig stod godt imod og også blev hjulpet af nogle gode redninger fra Lössl. Vi skal bringe det, vi viste i de første 45 minutter, hvor vi vandt nærmest samtlige andenbolde og fik trykket dem ned. Vi skal bringe den samme energi igen på søndag.

Særligt fremgangen på tribunerne har gjort indtryk på André Rømer i hans anden tid i FCM siden tilbagevenden fra svensk fodbold i sommer.

– Det er efterhånden mange kampe, hvor der har været udsolgt eller hvert fald tæt på. Sidst, jeg var her, kunne man i vinterkampene have 4.000-5.000 tilskuere mod de lidt lavere rangerede modstandere. Det er noget helt andet nu. Folk bakker virkelig op, og det kan man også mærke i hverdagen. Der er lidt flere, som kommer med en kommentar, når man er nede at handle. Det er fedt at mærke, hvordan området er bidt af fodbold.

– Vi har alle mærket, hvordan det var under corona. Det er bare ikke det samme at spille fodbold uden tilskuere. Fansene betyder meget. Det er dem, man spiller for; det adrenalinsus, de giver en. Man kan ikke få det samme, når der ikke er tilskuere, så det er fedt, når der er fyldt.

André Rømer og co. kan glæde sig over, at der nok en gang er udsolgt, når der søndag igen venter en mesterskabsafgørende duel på MCH Arena.

Tre udvalgte statistikker

  • FCM har vundet 11 af de seneste 13 indbyrdes møder med FCK på MCH Arena.
  • Da FCM og FCK krydsede klinger i runde 10, var sidstnævnte før kickoff foran med otte point i tabellen. I dag er der byttet rundt, så midtjyderne er foran med seks point.
  • Ikke desto mindre har FCM tabt to af de seneste tre indbyrdes møder i Mesterskabsspillet. Det skal der laves om på søndag.

Thomasberg: Vi skal vinde på hjemmebane