Klubben

Samtlige tribuner på MCH Arena bliver røgfrie fra 2023

Næste gang der spilles fodbold på MCH Arena, vil samtlige tribuner være røgfrie. Der vil i stedet blive sat rygezoner op specifikke steder på stadion. Initiativet skal være med til at imødekomme alles ønsker og gøre det til en god oplevelse for alle at se fodbold i Herning.

21/11/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Hidtil har der på MCH Arena været røgfrie zoner på de to familietribuner, ligesom der heller ikke har måtte tændes for en cigaret ved boder og toiletzonerne under stadion. Fra og med 2023 indføres der endnu et tiltag, som skal gøre det til en god oplevelse for alle at se fodbold i Herning.

– Rygning på stadion kan særligt være til gene for de ikke-rygere, som ufrivilligt får røg i hovedet, mens de overværer en fodboldkamp. Derfor vil det fremover kun være muligt at ryge i specifikke nyoprettede zoner under tribunerne, siger support- og marketingdirektør i FCM, Preben Rokkjær, og fortsætter:

– Vi ønsker at gøre det til en god oplevelse for alle at besøge MCH Arena, og derfor indfører vi dette initiativ, som gør alle tribuner på MCH Arena røgfrie fra 2023.

I FCM er alle velkomne – både rygere og ikke-rygere – og derfor er formålet ikke at ekskludere rygerne fra MCH Arena. Formålet med de nyoprettede rygezoner er blot at imødekomme alles behov.

– Vi kunne vælge at gøre en minimal indsats for rygerne, men det ønsker vi ikke. Vi ønsker derimod at gøre oplevelsen god for rygerne, og samtidig gøre den endnu bedre for ikke-rygere. Derfor bliver der etableret konkrete rygeområder, hvor rygning er tilladt. I disse områder kommer vi til at gøre os umage for at sikre en god oplevelse for rygerne og sikre at en ”rygepause” er en positiv oplevelse på MCH Arena, fortæller Preben Rokkjær.

FC Midtjylland håber på forståelse for det nye initiativ, der tages i brug allerede i den første hjemmekamp efter vinterpausen. Det sker, når Brøndby kommer til Herning den 26. februar 2023.