Førsteholdet

Seks ungdomsspillere rykkes op i førsteholdstruppen

I den nye sæson er der en række nye ansigter omkring førsteholdet, som får tilgang af unge spillere fra akademiet og et par stykker, der vender tilbage fra lejeophold.

18/06/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjyllands U19-hold har netop sikret sig et overbevisende mesterskab. Lørdag løfter de pokalen, men kort tid efter venter der nye spændende udfordringer for mange af spillerne.

Således bliver seks af U19-spillerne nu en del af førsteholdstruppen. Der er tale om Hosine Bility (’01), Victor Bak (’03), Oscar Fraulo (’03), Oliver Sørensen (’02), Victor Lind (’03) og Frederik Heiselberg (’03).

Mads Hansen (’02) og Aral Simsir (’02), som vandt to priser på akademiet i denne sæson, samt Valdemar Birksø (’01) blev rykket op i førsteholdstruppen allerede sidste år.

Hertil er der også vendt et par unge spillere tilbage fra lejeophold. Her indlemmes de tidligere akademispillere Elias Rafn Olafsson (’00), Raphael Onyedika (’01) og Victor Torp (’99) også i førsteholdstruppen. Det samme gør sig gældende for Nikolas Dyhr, der står noteret for 28 førsteholdskampe.

De spillere, som er årgang 2003, kan fortsat spille U19 i den kommende sæson.

Fælles for alle spillere er, at de kommer til at træne fast med førsteholdet og altså være en del af Bo Henriksens trup.

– En del af vores DNA

Sportschef Svend Graversen er meget tilfreds med, at de mange unge spillere er klar til næste skridt.

– Vi er rigtigt glade hver eneste gang, at en akademispiller gør sig fortjent til at komme op i førsteholdstruppen. Det er en del af vores DNA og vigtigt for vores fundament at bruge unge spillere. Selvom det sportslige niveau stiger fra år til år, skal vi stadig have akademispillere, som kan gå ind på holdet og gøre en forskel, siger Svend Graversen.

Første træningspas for førsteholdstruppen var i går, hvor en måned lang opstartsfase nu er indledt.

Første dag: Kom med til yoyo-test

– Vi ved, hvor meget de unge spillere drømmer om at slå igennem i FCM-trøjen. Nu skal de vise sig frem og spille sig ind i hjerterne på trænerteamet og se, om de kan bide sig fast og komme tættere og tættere på startopstillingen, lyder det fra sportschefen.

I opstarten er der planlagt fire træningskampe, inden 3F Superliga indledes fredag den 16. juli mod OB.

Sommerens træningskampe

I den kommende periode vil de nye spillere i førsteholdstruppen blive præsenteret på vores hjemmeside.