Akademiet

Sen dukkert for U17

Til trods for at FCM U17 var foran på måltavlen med ti minutter igen, blev det OB, som tog sejren i fredagens opgør. De næstældste akademisters første pointtab i foråret.

17/03/23
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

Det var værterne, der startede opgøret bedst fredag eftermiddag på EDC Arena.

De talentfulde FCM’ere var yderst tæt på at bringe sig foran efter 18 minutters spil. Jonathan Lindekilde sendte en perfekt tempereret aflevering i dybden til Sander Evjen-Brostrøm, men nordmandens forsøg blev reddet af gæsternes målmand, Janus Land. Returen tilfaldt Mikel Gogorza, men også dette forsøg blev snuppet af OB’s nummer et.

To minutter senere fik Mikel Gogorza bolden i nettet. Sander Evjen-Brostrøm afleverede læderkuglen videre til den driblestærke kantspiller, som forholdsvis upresset kunne løbe ind i feltet, inden han med sit koldere venstreben passerede Janus Land. 1-0.

Akademisterne fra heden blev ved med at kreere chancer, men skarpheden var en mangelvare i fredagens opgør. Sander Evjen-Brostrøm var igen arkitekten bag, da han i det 51. minut satte sin direkte modstander og kom flot til baglinjen. Herefter viste nordmanden overblik og fandt Jonathan Lindekilde, som kom luskende sent i feltet. Den midtjyske offensiv måtte desværre igen se sig pillet af gæsternes målmand.

Med 20 minutter igen kom OB til deres første store chance, og det gav blod på tanden for de blå- og hvidstribede. OB’s Elvar Pettersen var tæt på at fuldende et flot angreb, men flugteren var akkurat på den forkerte side af stolpen.

Herefter skiftede momentum i kampen, og det var pludselig “Striwerne” fra Ådalen, som satte sig på kampen. Og med ti minutter igen fik gæsterne udlignet til 1-1. Et overlap fra OB’s højre back, Sebastian Zografos, skabte overtal på siden. Et efterfølgende fladt indlæg havnede en smule tilfældigt for fødderne af Noah Lassen, som sikkert sparkede bolden ned i det lange målhjørne.

Det så længe ud til, at opgøret skulle ud i straffesparkskonkurrence i dysten om et ekstra point, men til syvende og sidst snuppede gæsterne alle tre point. De unge ulve blev fanget i en kontra, og pludselig var OB’erne i en tre mod tre-situation. Max Albæk tog et klog løb, og da han modtog bolden fra Noah Lassen, spillede han den første gang videre til en helt fri William Martin, som uden problemer sparkede kuglen i mål.

William Martin sørgede dermed for, at OB kunne tage alle tre point med tilbage over Lillebælt, da slutfløjtet lød få minutter efter overtidsscoringen til 1-2.

Allan K. Jepsen: Det er selvforskyldt

Et flot comeback af gæsterne, mens det blev dyrt for FCM’erne ikke at kende deres besøgelsestid. Noget der efter opgøret vakte stor ærgrelse hos cheftræner Allan K. Jepsen.

– Det er selvfølgelig tungt, når man taber helt til sidst. Men som vi fortalte til drengene i omklædningsrummet, er det selvforskyldt, da vi havde mulighederne for at lukke kampen ved 1-0. Offensivt var vi ikke skarpe nok i dag, mens jeg heller ikke synes, vi defensivt var dygtige nok til at lukke ned for dem.

– Vi har haft en rigtig god start på det her kalenderår, men træerne gror aldrig ind i himlen. Man skal være indforstået med, at det er hårdt arbejde fra minut ét og helt til slutfløjt. Og når man ikke lykkes med sine ting, skal man være bevidst om, hvad der betyder noget; at holde sin modstander fra at score. Det var vi ganske enkelt ikke gode nok til, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen.

Der venter nu en længere landskampspause for de unge midtjyske talenter, inden holdet drager til Esbjerg lørdag den 15. april.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 1-2 Odense Boldklub U17 (1-0)

20′ 1-0 Mikel Gogorza
78′ 1-1 Noah Hovgaard Lassen
92′ 1-2 William Christian Martin

FCM U17 (3-4-3): Liam Johan Selin – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Simon Kristiansen – Lasse Overgaard, Jonathan Lindekilde, Sofus Østergaard Grandjean Johannesen, Christian Jørgensen – Mikel Gogorza, Sander Evjen-Brostrøm, Akwasi Dwomfour Owusu – Marcus Nielsen (45′), Nicolaj Tornvig Hansen (55′), Daris Catak (76′), Timothy Kongsbak (89′).