Klubben

Seneste nyt om Kristoffer Olssons tilstand

Status på Kristoffer Olsson, der nu har fået stillet en definitiv diagnose.

07/03/24
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

Som offentligheden allerede er bekendt med, blev FC Midtjyllands svenske landsholdsspiller, 28-årige Kristoffer Olsson, den 20. februar 2024 indlagt på Aarhus Universitetshospital efter tidligere samme dag at have mistet bevidstheden i sit hjem.

På baggrund af de seneste ugers omfattende undersøgelser, scanninger og prøver kan lægerne nu konstatere, at Kristoffer er ramt af flere små blodpropper i begge sider af hjernen, som følge af en ekstrem sjælden betændelsestilstand i hjernens kar. Diagnosen matcher den tese, som de lægefaglige specialister hidtil har arbejdet og behandlet Kristoffer ud fra.

Kristoffers Olssons tilstand vurderes nu stabil, og lægerne ser fortsat små fremskridt. Samtidig oplever de, at Kristoffer er ved stigende grad af bevidsthed.

I den kommende periode vil lægerne langsomt forsøge at trappe den svenske midtbanespiller ud af respirator, men han forbliver indlagt på intensiv, ligesom det endnu er usikkert at sige noget om behandlingens tidshorisont og endelige prognose.

Udvis forståelse og hensyn

Kristoffer er fortsat omgivet af sin nærmeste familie og dele af FC Midtjyllands stab, og behandles af specialister på området.

– Jeg vil gerne takke offentligheden og pressen for at have udvist hjertevarm støtte, respekt og hensyn i den seneste tid overfor Kristoffer såvel som hans familie samt det sundhedsfaglige personale. Det betyder utroligt meget. Også for os i FC Midtjylland, hvor spillere og stab selvsagt er meget påvirkede af Kristoffers situation. Derfor vil jeg gerne takke for, at vores budskab er blevet modtaget og fortsat respekteres, siger administrerende direktør, Claus Steinlein.

Opdatering på Kristoffer Olsson

FC Midtjylland vil fortsat orientere offentligheden, når der er væsentligt nyt i forhold til Kristoffers tilstand.