Førsteholdet

Sent comeback sikrer sejr i sommerens sidste test

Med et sent comeback kæmpede Thomas Thomasbergs tropper sig tilbage og vandt 3-2 over AGF i sommerens sidste testkamp. Indskiftede Marrony indtog en hovedrolle.

16/07/23
Christian Rothausen

Søndag ventede sommerens sidste test, inden det om fem dage går løs i 23/24-udgaven af 3F Superliga.

Modstanderen hed AGF på Ceres Park i Aarhus, hvor der blev spillet 3 x 45 minutter, så begge mandskaber kunne få så mange spillere som muligt i aktion.

Gæsterne tilspillede sig en stor mulighed efter 17 minutter. En skarp aflevering fra Aral Simsir brød AGF’ernes forsvarskæde, inden sidste sæsons 3F Superligatopscorer, Gustav Isaksen, trykkede mod mål. En blokade fra Frederik Tingager holdt dog bolden ude af Jesper Hansens bur.

Fem minutter senere indtraf testens første scoring, da Tobias Mølgaard fandt Patrick Mortensen i feltet. Hjemmeholdets anfører sparkede på akrobatisk vis bolden i netmaskerne via en afslutning med ryggen til mål. 1-0.

Thomas Thomasbergs tropper arbejdede hårdt for at genetablere status quo på resultattavlen, og det var tæt på kort før pausefløjt, da Aral Simsir sparkede et frispark på overliggeren.

2. halvleg var tæt, men værterne var skarpest, når det virkelig gjaldt. Det gjorde det efter 72 minutter, da FCM blev fanget i en omstilling, hvorefter Patrick Mortensen blev spillet fri i feltet. Den 34-årige angriber lagde bolden tørt under Jonas Lössl til 2-0.

Mere skete der ikke i de første 90 minutter, men på utraditionel vis ventede der 45 minutter yderligere. Den sidste tredjedel af opgøret blev udnyttet til perfektion af de sortklædte midtjyder.

Efter 97 minutter fandt indskiftede Júnior Brumado en anden indskifter – landsmanden Marrony – som svang et farligt indlæg i feltet fra en position på bagerste stolpe. Forsøget snød både venner og fjender, og med lidt hjælp fra en AGF-fod strøg bolden i mål.

Kort tid efter var Marrony igen på spil. Denne gang sendte Oliver Sørensen en flot, lang pasning over hjemmeholdets forsvarskæde, og alene med den tidligere FCM-målmand, Mikkel Andersen, loppede den 24-årige offensivspiller læderkuglen over keeperen og i nettet til 2-2.

Midtjyderne pressede på, og det gav pote til sidst. Oliver Sørensen strøg afsted i højresiden og fandt med et skarpt indlæg Sory Kaba i feltet. Den guineanske angriber flugtede bolden i kassen til 3-2. Sørensens assist nummer to i opgøret.

Dermed endte det hele med en 3-2-comebacksejr i sommerens sidste test, inden det på fredag for alvor går løs, når oprykkerne fra Hvidovre IF gæster MCH Arena i 1. runde af 3F Superliga.

AGF 2–3 FC Midtjylland

22′ 1-0 Patrick Mortensen
72′ 2-0 Patrick Mortensen
97′ 2-1 Marrony
102′ 2-2 Marrony
135′ 2-3 Sory Kaba

Start XI: Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Juninho, Nikolas Dyhr, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Armin Gigovic, Aral Simsir, Gustav Isaksen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Charles (46′), Sory Kaba (60′), Oliver Sørensen (75′), Pablo Ortiz (75′), Victor Bak (75′), Iver Fossum (75′), Marrony (75′), Júnior Brumado (75′), Oscar Hedvall (90′), Valdemar Byskov (90′), Franculino (90′), Edward Chilufya (105′).