Førsteholdet

Sidst vi gæstede AGF i 3F Superliga

Søndag venter der igen 3F Superligabold mellem AGF og FC Midtjylland på Ceres Park. Den første ligakamp af slagsen siden den 9. oktober 2022, hvor midtjyderne vandt 0-1 på et mål i de døende minutter.

23/02/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Søndag er vi tilbage på Ceres Park, når endnu et opgør mellem AGF og FCM i 3F Superliga venter. Et opgør, der gennem tiden har skabt masser af overskrifter og hæsblæsende dyster.

En sådan en indtraf også for halvandet år siden, da FCM – tre dage efter 2-2-udekampen mod Feyenoord i Europa League-gruppespillet – drog til Danmarks næststørste by i jagten på tre vigtige point.

På et tætpakket stadion med blandt andet 1.400 fans på awaytribunen forløb 90 intense minutter, som først blev afgjort kort før dommerens tillægstid, da Anders Dreyer flugtede en nedfaldsbold i nettet.

Forinden da var AGF’s Frederik Tingager på dramatisk vis blevet udvist i det 28. minut for en hård tackling med knopperne forrest på banens midte.

Gense kampens højdepunkter

Vores start 11’er bestod dengang af følgende spillere: Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen, Henrik Dalsgaard, Juninho, Nikolas Dyhr, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Evander, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Pione Sisto.

Efter sejren satte Henrik Dalsgaard ord på den dramatiske sejr:

– 2. halvleg bliver lidt for rodet i forhold til det, vi gerne vil. Vi prøver at tage styringen og presse tempoet så højt op, som vi overhovedet kan. Vi skaber rigeligt med chancer, og det er fuldt fortjent, at vi vinder.

Til FCM TV blev Anders Dreyer ligeledes spurgt ind til de tre point og den nu tidligere FCM-spillers matchvinderrolle. Her lød der både anerkendelse af AGF’s krigeriske indsats, men samtidig en tilfredshed over, at udeholdet blev ved med at kværne på.

Matchvinder Dreyer om den vigtige udesejr

I 0-1-kampen sidste år så 18.356 tilskuere med fra lægterne. Heriblandt et udsolgt awayafsnit. Det bliver også tilfældet denne weekend.

Der er kickoff søndag eftermiddag kl. 18.00.

Tre udvalgte statistikker

  1. AGF har tabt seks af deres seneste otte hjemmekampe til FCM i 3F Superliga. Siden 2017/18-sæsonen har aarhusianerne ikke tabt flere kampe til noget andet hold i rækken på eget græs.
  2. Søndagens værter er ubesejret i deres seneste otte ligakampe. Kun én gang i dette århundrede har man gennemgået en længere periode som ubesejret med 11 styks fra august-november 2011.
  3. Der er tale om et møde mellem ligaens to mest luftstærke mandskaber denne sæson. FCM har vundet 339 dueller i de højere luftlag, mens AGF står noteret for 310.