AGF venter på MCH Arena
Billetsalget er startet

Reserveligaen

Sikker sejr over Sønderjyske i Future Cup-åbner

På komfortabel vis slog FC Midtjylland onsdag eftermiddag Sønderjyske i sæsonens første Future Cup-kamp. Henrik Dalsgaard, Charles og et selvmål fra modstanderens keeper cementerede sejren.

11/10/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Onsdag eftermiddag i Vildbjerg fløjtede dommer Aydin Uslu op for sæsonens første Future Cup-kamp med FCM-deltagelse. På forholdsvis sikker vis vandt midtjyderne med 3-1 over Sønderjyske.

Future Cup mod Sønderjyske venter i Vildbjerg

Anfører Henrik Dalsgaard åbnede ballet efter fem minutter, da den 34-årige forsvarsspiller tog et indlæg ned i feltet og med sit kolde venstreben curlede bolden op i højre målhjørne.

Et kvarter senere udbyggede Charles, da brasilianeren blev sendt i dybden, tog et træk ind i banen og udplacerede Sønderjyske-keeperen.

I det 35. minut opstod en misforståelse mellem Oscar Hedvall og Mads Bech Sørensen, der endte ud med et selvmål af sidstnævnte. Ikke desto mindre arbejdede FCM’erne sejren i hus, og kort før tid blev kampen lukket, da et langt Mads Bech-indkast resulterede i klumpspil i feltet og til slut et selvmål af gæsternes keeper.

– Det var en kamp, hvor vi blev matchet fint. Der var masser af spilletid til nogle, som har brug for minutter i benene, og i flere perioder leverede vi en godkendt indsats, siger assistenttræner Niels Lodberg, som sammen med First Team Coach, Arne Sandstø, stod i spidsen for holdet.

Lodberg fortsætter:

– Vi har mange afsted med landsholdene, og derfor prioriterede vi at få den gruppe, vi har til rådighed lige nu, i spil. Det betød, at nogle af de faste startere også spillede i dag fremfor at have en individuel træning i mindre grupper. Her kort tid efter kampen er vi overbeviste om, at det var en god beslutning, fordi vi fik masser ud af de 90 minutter.

Næste kamp i Future Cup er den 17. oktober kl. 14.30, når F.C. København venter på københavnernes anlæg.

FC Midtjylland 3–1 Sønderjyske (2-0)

5′ 1-0 Henrik Dalsgaard (assist: Nikolas Dyhr)
20′ 2-0 Charles (assist: Henrik Dalsgaard)
35′ 2-1 Selvmål
81′ 3-1 Selvmål

Start XI (4-4-2): Oscar Hedvall, Henrik Dalsgaard, Mads Bech, Juninho, Nikolas Dyhr, Adam Gabriel, André Rømer, Iver Fossum, Paulinho, Charles, Ola Brynhildsen.

Bænken: Nicholas Beetson, Adam Andersen, Malte Melin, Christian Jørgensen, Alamara Djabi, Sander Evjen-Broström.