Førsteholdet

Sisto: Vi skal bruge vores erfaring

Pione Sisto ser frem til at komme i gang med Europa League-gruppespillet, som begynder i morgen på hjemmebane mod Ludogorets.

15/09/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland tager torsdag hul på gruppespillet i Europa League. En af de spillere, som har mest erfaring i den turnering er Pione Sisto, som er noteret for 19 kampe og seks mål i Europa League.

I morgen byder menuen igen på Europa League for Sisto og FCM, når bulgarske Ludogorets gæster MCH Arena kl. 18.45. På stadionet i Herning var der pressemøde onsdag middag, hvor Pione Sisto og Bo Henriksen deltog.

Førstnævnte forventer en svær kamp mod Ludogorets.

– I moderne international fodbold er der ingen nemme kampe. Hver eneste kamp bliver enormt svær, og det gør det også mod Ludogorets. Derfor har vi også brugt meget tid på at forberede os. Det handler om at være klar, pointerer Pione Sisto.

Det midtjyske mandskab blev sidste efterår mange erfaringer rigere, da holdet spillede Champions League, og det bliver en afgørende faktor for at skabe et resultat mod de tifoldige bulgarske mestre.

– Hvis man ikke er fokuseret og gør sit arbejde, skal man regne med, at det bliver udnyttet af modstanderen i Europa. Den erfaring har vi også nu, og det skal vi bruge i morgen. Vi gør alt for at være klar, understreger Sisto igen.

Troldmanden fra Tjørring sætter også ord på, hvordan det er at spille kampe i europæisk sammenhæng.

– Som individualist er det vigtigt at have muligheden for at komme ud og opleve sig selv internationalt, hvor man kan sammenligne sig selv med andre spillere på højt niveau, fortæller Sisto, der er noteret for to mål i den indeværende sæson.

Nu ser han frem til igen at spille Europa League i FCM-trøjen, ligesom han gjorde det med stor succes i 15/16-sæsonen, hvor FC Midtjylland kom videre fra gruppen, inden han blev solgt til Celta Vigo den efterfølgende sommer.

Her var han en fremtrædende spiller på det Celta Vigo-hold, som nåede hele vejen til semifinalen i Europa League i 2017.

– Jeg fik lov at opleve en masse fede kampe med Midtjylland i ’15 og senere i Celta Vigo, og selvfølgelig har det været og er enormt vigtigt for udviklingen som fodboldspiller, så jeg glæder mig til de kommende kampe, afslutter Pione Sisto.

Hvem er PFC Ludogorets?

Nu er den næste europæiske opgave for Pione Sisto og FCM en hjemmekamp mod Ludogorets. Du kan stadig nå at sikre dig din billet og være med til at støtte holdet i jagten på en sejr.

3F Superliga
søndag 26/9 kl. 14:00
FC Midtjylland FCM
Randers FC RFC
MCH Arena
Se kampinfo