Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

Sory Kaba solgt til Las Palmas

Sory Kaba forlader FC Midtjylland, efter den guineanske angriber er blevet solgt til UD Las Palmas i den spanske La Liga.

17/08/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I sommeren 2019 skiftede Sory Kaba til det midtjyske fra franske Dijon FCO. Sidenhen er det blevet til 110 kampe, 27 mål og et dansk mesterskab.

Særligt den afgørende scoring mod Slavia Prag i 20/21-sæsonen, der viste sig fundamental i FC Midtjyllands historiske kvalifikation til Champions League, står solidt plantet fast på nethinden.

Nu er tiden i FC Midtjylland forbi, efter den 28-årige angriber er blevet solgt til UD Las Palmas, der til dagligt spiller i den bedste spanske fodboldrække, La Liga.

– Der har været flere attraktive bud på Kaba i den seneste periode, og han har selv haft et brændende ønske om at komme til Las Palmas. Selvom der i et stykke tid har været usikkerhed omkring hans fremtid, har han opført sig eksemplarisk og gennem hele forløbet været en god holdkammerat, siger sportschef, Svend Graversen, og uddyber:

– Når man giver noget til fællesskabet, ønsker vi også at give noget igen, og derfor har vi valgt at imødekomme Kabas ønske om et skifte til spansk fodbold.

Den fysisk stærke angriber afslutter nu mere end fire år i FC Midtjylland, der undervejs har været afbrudt med lejeophold i henholdsvis OH Leuven og Cardiff City. Ikke desto mindre har Sory Kaba været med i flere store øjeblikke i den sort-røde trøje gennem årene.

– Kaba spillede en central rolle i vores historiske kvalifikation til Champions League, ligesom han scorede syv ligamål i 20/21-mesterskabssæsonen. På sit topniveau er han en angriber med et internationalt snit, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, siger Svend Graversen.

Fra FC Midtjyllands side skal der lyde en tak for indsatsen, og vi ønsker Sory Kaba held og lykke med udfordringerne i den spanske La Liga.